Poimi pirteä
puolukka!

Raikkaan kirpeät puolukat ovat monikäyttöisimpiä metsämarjojamme, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat. Happamuuskaan ei haittaa, sillä sokeri on luonnollisesti aromikkaan puolukan hyvä kumppani.

Puolukkahyve

Puolukkajäätelö

Vispipuuro

Puolukkahillo

Punainen omenasose

Puolukka-rahkapiirakka

Puolukka-jogurttikakku

Mamman marjapiiras

Syksyinen puolukka-rahkakakku

Puolukka-omenatorttu

Ruis-puolukkasandwich

Puolukkakakku

Puolukkakukkoset

Raikas puolukka-inkiväärikakku

Puolukkainen juustokakku

Puolukkarahka

Puolukka-murumuffinit

Hedelmäinen puolukkaleipä

Mikrohillo puolukasta

Puolukka-omenapikkelssi

Vaniljainen puolukkariisi

Puolukka-kinuskikakku

Puolukkamehu viinihapolla

Puolukka-muscovadotoffee

Puolukka-vaniljatäytepitko

Puolukkaboston

Rasvaton omena-puolukkatorttu

Usein kysyttyjä kysymyksiä puolukoista

Puolukasta voi tehdä mehua, hilloa, hyytelöä, leivonnaisia ja jälkiruokia, kuten vispipuuroa. Puolukkasurvosta voi käyttää riista- ja liharuokien raikkaana lisukkeena.

Katso helpon marjahillon perusohje Hillosokeri-pussista.

Puolukkahilloa tarjotaan perinteisesti lihapullien, riistan, maksalaatikon, veri- ja pinaattilettujen ja kaaliruokien kanssa – myös puuron ja jogurtin lisukkeena se toimii mainiosti.

Tee puolukkamehu keitetyn mehun tai höyrymehun perusohjeen mukaan.

Puolukka säilyy parhaiten pakastettuna tai sellaisenaan survottuna jääkaapissa. Myös hilloksi keittäminen pidentää säilyvyyttä.

Puhdista ja pakasta puolukat sellaisenaan. Ne säilyvät hyvin irrallisina ja maku pysyy raikkaana.

Puolukat säilyvät pakastimessa jopa 2 vuotta, mutta parhaan maun saat käyttämällä ne vuoden sisällä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?