Puolukkakakku

Hyydytetyn puolukkakakun pohja paistetaan uunissa ja täytteeseen käytetään jogurttia ja kermaa.

4 tuntia

Arviot (220 kpl)

Ainekset

2 kananmunaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl piimää
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl soodaa
Täyte
2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 dl puolukoita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
5 dl turkkilaista jogurttia
8 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
Pinnalle
4 dl vettä
1 dl hyvin laimeaa puolukkamehua
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
2 ½ dl puolukoita

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sekoita jauhot, sooda ja mausteet keskenään.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää piimä ja jauhomausteseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja aseta kakkupohja takaisin vuokaan. Vaahdota kerma tai vaniljakastike. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Soseuta puolukat ja sokerit. Sekoita jogurtti, kermavaahto ja puolukkasurvos. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne tilkkaseen kuumaa vettä. Lisää liivateseos. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä noin tunnin ajan.

Kiehauta vesi ja puolukkamehu. Lisää hyytelösokeri ja puolukat. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi hyytelön päälle vuokaan. Hyydytä pari tuntia. Korista puolukoilla tai puolukan varvuilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.