Puolukkakukkoset

Puolukka ja ruis on perinteinen suomalainen makupari. Leivo kukkosia tai yksi iso kakku.

1 tunti

Arviot (10 kpl)

Ainekset

5 dl puolukoita
2 dl Dansukker Ruokokide- tai Fariinisokeria
200 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokide- tai Fariinisokeria
2 munaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Ohjeet

1. Kiehauta puolukat ja sokeri. Kaada seos laakeaan, voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai voideltuihin kuppeihin (8 kpl kahden desilitran vetoisia kuppeja).

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen sekä lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe.

3. Kaada taikina vuokaan tai lusikoi kuppeihin. Paista 175-asteisessa uunissa kakkua noin 45 minuuttia ja kupposia puolisen tuntia. Anna jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa jäätelön kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.