Mamman marjapiiras

Perinteinen mamman marjapiirakka kermaviilitäytteellä: marjoiksi käyvät hyvin puolukka, mustikka ja punaherukka.

PT55M

50 minuuttia

Arviot (492 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja

150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

4–5 dl puolukoita tai muita marjoja
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 10 minuuttia. Ripottele pohjan päälle puolukat.

Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja sokerit. Kaada seos puolukoiden päälle. Paista 175–200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte hyytyy.

Vinkki!

Voit korvata yhden desilitran vehnäjauhoja samalla määrällä kaurahiutaleita.

Vaihtele marjoja vuodenajan mukaan.

Jos haluat tehdä piirasta isomman määrän, tuplaa ainekset ja valmista se uunipellille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?