Puolukkaboston

Syksyinen bostonkakku täytetään pirteillä puolukoilla. Ohjeella leivot kaksi puolukkabostonia.

2 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (44 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl maitoa (37 °C)
½ palaa (25 g) hiivaa
1 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Ruokokidesokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää margariinia tai voita

Täyte

250 g (n. 4 dl) puolukoita, pakaste
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja

Voiteluun

1 kananmuna

Ohjeet

1. Sekoita hiiva, sokeri, suola ja kardemumma lämpimään maitoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhot ja alusta kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

2. Voitele vuoat (ø n. 20 cm). Kauli taikinasta vuoan pohjan peittävät pyöreät palat. Kauli lopputaikinasta kaksi n. 30 x 40 cm suorakaiteen muotoista levyä.

3. Sekoita puolisulaneet puolukat, sokeri ja perunajauho. Levitä puolet täytteestä taikinalevylle. Rullaa levy varoen, nipistä sauma kiinni ja paloittele rulla 7–8 osaan. Nosta kierteet vuokaan. Kaapaise työpöydälle valuneet täytteenrippeet pullakierteiden päälle ja pyyhkäise työpöytä talouspaperilla kaulintojen välissä. Toimi toisen taikinalevyn kanssa samoin.

4. Peitä kelmulla, kohota. Voitele puolukkabostonit rikkivispatulla kananmunalla. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30–40 minuuttia.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.