Puolukka-jogurttikakku

Kuorrutettu puolukka-jogurttikakku on helppotekoinen. Kahvikakkutaikina maustetaan kanelilla. Puolukoiden sijaan voit käyttää myös muita marjoja.

noin 15 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (107 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 munaa
3 dl Dansukker Ruokokidesokeria
200 g sulatettua margariinia
2 dl jogurttia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
3/4 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl puolukoita

Koristelu

2 dl Dansukker Tomusokeria
noin 1 ½ rkl vettä tai puolukkamehua
puolukoita

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu margariini, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä puolukat. Älä vatkaa, vaan sekoita taikinaa vain sen verran, että taikina on tasainen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakku-, leipä- tai täytekakkuvuokaan ja paista 150–175 asteessa noin tunti.

Sekoita vettä (mehua) vähitellen tomusokerin joukkoon kunnes saat sopivan paksuisen kuorrutteen. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Ripottele puolukoita pinnalle.

Vinkki!
Puolukoiden sijaan voit käyttää myös muita marjoja ja vaihtaa kanelin sitruunankuoriraasteeseen.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?