Puolukka-jogurttikakku

Kuorrutettu puolukka-jogurttikakku on helppotekoinen. Kahvikakkutaikina maustetaan kanelilla. Puolukoiden sijaan voit käyttää myös muita marjoja.

noin 15 annosta

1½ tuntia

Arviot (104 kpl)

Ainekset

2 munaa
3 dl Dansukker Ruokokidesokeria
200 g sulatettua margariinia
2 dl jogurttia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
3/4 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl puolukoita

Koristelu

2 dl Dansukker Tomusokeria
noin 1 ½ rkl vettä tai puolukkamehua
puolukoita

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu margariini, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä puolukat. Älä vatkaa, vaan sekoita taikinaa vain sen verran, että taikina on tasainen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakku-, leipä- tai täytekakkuvuokaan ja paista 150–175 asteessa noin tunti.

Sekoita vettä (mehua) vähitellen tomusokerin joukkoon kunnes saat sopivan paksuisen kuorrutteen. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Ripottele puolukoita pinnalle.

Vinkki!
Puolukoiden sijaan voit käyttää myös muita marjoja ja vaihtaa kanelin sitruunankuoriraasteeseen.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!