Puolukka-kinuskikakku

Kirpeä puolukka ja makea kinuski sopivat mainiosti syksyiseen ja jouluunkin sopivaan täytekakkuun. Muista keittää kinuski edellisenä iltana.

Noin 10–12 annosta

3 tuntia

Arviot (17 kpl)

Ainekset

Kakkupohja
5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
ripaus suolaa
200 g voita tai margariinia
2,5 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
2 dl omenasosetta
1 dl kaurajuomaa

Kinuski-puolukkatäyte
2 dl kuohukermaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
3 dl vispikermaa
noin 3–4 rkl vaniljakreemijauhetta
2–3 dl puolukoita

Kostutus
1 dl kaurajuomaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun
noin 2 dl puolukoita
puolukanvarpuja

Ohjeet

Kakkupohja
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Pingota korkean, halkaisijaltaan 18–20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Vuoraa myös reunat leivinpaperilla halutessasi.
3. Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola isoon kulhoon ja sekoita.
4. Mittaa huoneenlämpöinen voi tai margariini toiseen isoon kulhoon sokerin kanssa.
5. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
6. Lisää jauhoseosta, omenasosetta ja kaurajuomaa vuorotellen kuohkeaan sokeriseokseen, koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
7. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla reilu tunti (noin 1h 15min).
8. Tarkista kypsyys puutikulla: kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
9. Jäähdytä kakku jäähdytysritilällä, jotta se jäähtyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.
Muistathan, että paistoaika on viitteellinen, koska uuneissa on aina eroja. Voit leipoa kakun myös isompaan vuokaan, mutta silloin kakusta tulee matalampi – tosin helpommin leikattava.

Kinuski-puolukkatäyte
1. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri pieneen kattilaan ja kuumenna seosta.
2. Kiehauta kinuski ja keitä pari minuuttia, mutta ei pidempään. Jäähdytä seos huoneenlämmössä, laita kinuski jääkaappiin.
3. Vatkaa yön yli jääkaapissa ollut kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Varo vatkaamasta liikaa ettei vaahto juoksetu.
4. Vatkaa myös vispikerma vaahdoksi ja yhdistä vaahdot. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja kääntele varovasti sekaan.
5. Kääntele lopuksi sekaan myös puolukat.

Kakun kokoaminen
1. Tasoita kakun kohonnut pinta veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
2. Laita alimmainen pala kakkualustalle tai -lautaselle.
3. Kostuta kakkupohja kevyesti kaurajuomalla, johon on sekoitettu vaniljasokeria.
4. Levitä 1/3 täytteestä pohjan päälle.
5. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja toista sama.
6. Nosta päällimmäisen kakkupalan päälle loput moussesta ja koristele kakku puolukoilla ja puolukanvarvuilla.
7. Tarjoile kakku heti!

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!