Puolukka-kinuskikakku gluteeniton - Dansukker

Puolukka-kinuskikakku

Noin 10–12 annosta 3 tuntia
Kirpeä puolukka ja makea kinuski sopivat mainiosti syksyiseen ja jouluunkin sopivaan täytekakkuun. Muista keittää kinuski edellisenä iltana.
Puolukka-kinuskikakku
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

    Kakkupohja

    • 5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • ripaus suolaa
    • 200 g voita tai margariinia
    • 2,5 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 2 kananmunaa
    • 2 dl omenasosetta
    • 1 dl kaurajuomaa

    Kinuski-puolukkatäyte

    • 2 dl kuohukermaa
    • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 3 dl vispikermaa
    • noin 3–4 rkl vaniljakreemijauhetta
    • 2–3 dl puolukoita

    Kostutus

    • 1 dl kaurajuomaa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Koristeluun

    • noin 2 dl puolukoita
    • puolukanvarpuja

    Kakkupohja
    1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
    2. Pingota korkean, halkaisijaltaan 18–20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Vuoraa myös reunat leivinpaperilla halutessasi.
    3. Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola isoon kulhoon ja sekoita.
    4. Mittaa huoneenlämpöinen voi tai margariini toiseen isoon kulhoon sokerin kanssa.
    5. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
    6. Lisää jauhoseosta, omenasosetta ja kaurajuomaa vuorotellen kuohkeaan sokeriseokseen, koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
    7. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla reilu tunti (noin 1h 15min).
    8. Tarkista kypsyys puutikulla: kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
    9. Jäähdytä kakku jäähdytysritilällä, jotta se jäähtyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.
    Muistathan, että paistoaika on viitteellinen, koska uuneissa on aina eroja. Voit leipoa kakun myös isompaan vuokaan, mutta silloin kakusta tulee matalampi – tosin helpommin leikattava.

    Kinuski-puolukkatäyte
    1. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri pieneen kattilaan ja kuumenna seosta.
    2. Kiehauta kinuski ja keitä pari minuuttia, mutta ei pidempään. Jäähdytä seos huoneenlämmössä, laita kinuski jääkaappiin.
    3. Vatkaa yön yli jääkaapissa ollut kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Varo vatkaamasta liikaa ettei vaahto juoksetu.
    4. Vatkaa myös vispikerma vaahdoksi ja yhdistä vaahdot. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja kääntele varovasti sekaan.
    5. Kääntele lopuksi sekaan myös puolukat.

    Kakun kokoaminen
    1. Tasoita kakun kohonnut pinta veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
    2. Laita alimmainen pala kakkualustalle tai -lautaselle.
    3. Kostuta kakkupohja kevyesti kaurajuomalla, johon on sekoitettu vaniljasokeria.
    4. Levitä 1/3 täytteestä pohjan päälle.
    5. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja toista sama.
    6. Nosta päällimmäisen kakkupalan päälle loput moussesta ja koristele kakku puolukoilla ja puolukanvarvuilla.
    7. Tarjoile kakku heti!

    Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker


    ;