Ainekset
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
(1 kananmuna)
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl kardemummaa
7–8 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl maitoa tai vettä
2 dl puolukoita
4 rkl Dansukker Hillosokeria
Voiteluun
1 kananmuna
Dansukker Rapeaa raesokeria
Ohjeet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja kardemumma ja sekoita. Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Vaivaa taikina ja painele mataliin reunallisiin pitkänmallisiin vuokiin pohjalle ja reunoille.
Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito tai vesi keskenään ja anna vetäytyä hetki. Levitä kreemi pullapitkon keskelle.
Sekoita puolukat ja hillosokeri ja ripottele puolukoista raita päälle. Anna kohota hetki.
Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkki!
Leivo pitkot mustikoista tai muista marjoista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!