Puolukka-vaniljatäytepitko

Puolukka ja vanilja maistuvat ihanalta pullapitkossa. Voit käyttää myös muita marjoja. Leivo helpot puolukka-vaniljatäytepitkot vaikkapa pitkänmallisessa piirasvuoassa tai muotoile ne uunipellillä.

2 kpl

1½ tuntia

Arviot (7 kpl)

Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
(1 kananmuna)
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl kardemummaa
7–8 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl maitoa tai vettä
2 dl puolukoita
4 rkl Dansukker Hillosokeria

Voiteluun
1 kananmuna
Dansukker Rapeaa raesokeria

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja kardemumma ja sekoita. Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

Vaivaa taikina ja painele mataliin reunallisiin pitkänmallisiin vuokiin pohjalle ja reunoille.

Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito tai vesi keskenään ja anna vetäytyä hetki. Levitä kreemi pullapitkon keskelle.

Sekoita puolukat ja hillosokeri ja ripottele puolukoista raita päälle. Anna kohota hetki.

Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkki!
Leivo pitkot mustikoista tai muista marjoista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.