Puolukkamehu viinihapolla

Viinihapon avulla valmistettavaa puolukkamehua ei kuumenneta. Juoma tunnetaan myös nimellä Vaasan Jaakoon puolukkajuoma.

PT1H

2 vrk

Arviot (727 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2,5 kg (n. 4 l) tuoreita puolukoita
2 l vettä
25 g viinihappoa  
1/2 kg Dansukker Taloussokeria mehulitralle

Ohjeet

Puhdista ja survo puolukat. Liuota viinihappo puoleen litraan vettä, lisää seos ja loput vedestä puolukoiden joukkoon. Sekoita hyvin. Jätä liinalla peitettynä huoneenlämpöön mehustumaan 1–2 vuorokaudeksi.

Siivilöi puolukoista mehu kaksinkertaisen sideharsokankaan läpi sekoittamatta. Lisää sokeri. Sekoittele mehua, kunnes sokeri on täysin liuennut. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin. Säilytä viileässä.

Mehu on heti valmista juotavaksi. Laimenna mehu vedellä omaan makuun sopivaksi.

Vinkki!
Marjamäskistä voi keittää hilloa Dansukker Hillosokerilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?