Puolukkamehu viinihapolla

Viinihapon avulla valmistettavaa puolukkamehua ei kuumenneta. Juoma tunnetaan myös nimellä Vaasan Jaakoon puolukkajuoma.

2 vrk

Arviot (546 kpl)

Ainekset

2,5 kg (n. 4 l) tuoreita puolukoita
2 l vettä
25 g viinihappoa  
1/2 kg Dansukker Taloussokeria mehulitralle

Ohjeet

Puhdista ja survo puolukat. Liuota viinihappo puoleen litraan vettä, lisää seos ja loput vedestä puolukoiden joukkoon. Sekoita hyvin. Jätä liinalla peitettynä huoneenlämpöön mehustumaan 1–2 vuorokaudeksi.

Siivilöi puolukoista mehu kaksinkertaisen sideharsokankaan läpi sekoittamatta. Lisää sokeri. Sekoittele mehua, kunnes sokeri on täysin liuennut. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin. Säilytä viileässä.

Mehu on heti valmista juotavaksi. Laimenna mehu vedellä omaan makuun sopivaksi.

Vinkki!
Marjamäskistä voi keittää hilloa Dansukker Hillosokerilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.