
Halloween
Trick or treat! Karkki vai kepponen!
Nyt on hyvä tilaisuus kutsua ystävät ja tuttavat kammottavan hauskaan juhlaan. Täältä löydät reseptejä onnistuneita kummitteluhetkiä varten.
Lisää Halloween-reseptejä löydät täältä
Usein kysytyt kysymykset siitä, mitä tarjota ja leipoa Halloweenin kunniaksi
Halloweeniksi voi leipoa kurpitsapiirakkaa, haamupikkuleipiä, koristeltuja muffineja tai kummitusmarenkeja.
Halloweenina syödään usein kurpitsaruokia sekä mausteisia syysherkkuja, karkkeja sekä haamu- ja hirviöaiheisia leivonnaisia ja jälkiruokia.
Halloween-kurpitsasta voi tehdä maukkaita keittoja tai säilykkeitä. Voit paahtaa siemenet pikkunaposteltavaksi.
Halloweenia vietetään Suomessa lokakuun viimeisenä päivänä, 31.10. Usein sitä vietetään myös pyhäinpäivänä tai edeltävänä viikonloppuna.
Halloween alkoi yleistyä Suomessa 1990-luvulla ja on vuosien varrella kasvanut suosituksi juhlaksi erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa.
Halloween juontaa juurensa kelttiläisestä Samhain-juhlasta, joka merkitsi kesän loppua ja vainajahenkiin liittyviä uskomuksia.
Halloween tulee englannin sanoista "All Hallows’ Eve", joka tarkoittaa pyhäinpäivän aattoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?