Halloween

Trick or treat! Karkki vai kepponen!

Nyt on hyvä tilaisuus kutsua ystävät ja tuttavat kammottavan hauskaan juhlaan. Täältä löydät reseptejä onnistuneita kummitteluhetkiä varten.

Halloween-pikkuleivät

Kurpitsapiirakka

Halloween-kuviorulla

Mörkökeksit

Hämähäkit

Käännetty Halloween-kakku

Hopeatoffee-suklaakakku

Lakritsimutakakku

Rotat

Salmiakki-kummituspullat

Halloweenin lakritsikaakao

Myskikurpitsa-mascarponeruudut

Kummitusvanukas

Silmätryffelit

Halloween-muffinit

Kummituksen kurpitsakeitto

Juuressoseesta tehty kurpitsalyhty

Mansikkakummitukset

Kummitusmarengit

Silmä con carne

Halloween-piparitalo

Lisää Halloween-reseptejä löydät täältä

Usein kysytyt kysymykset siitä, mitä tarjota ja leipoa Halloweenin kunniaksi

Halloweeniksi voi leipoa kurpitsapiirakkaa, haamupikkuleipiä, koristeltuja muffineja tai kummitusmarenkeja.

Halloweenina syödään usein kurpitsaruokia sekä mausteisia syysherkkuja, karkkeja sekä haamu- ja hirviöaiheisia leivonnaisia ja jälkiruokia.

Halloween-kurpitsasta voi tehdä maukkaita keittoja tai säilykkeitä. Voit paahtaa siemenet pikkunaposteltavaksi.

Halloweenia vietetään Suomessa lokakuun viimeisenä päivänä, 31.10. Usein sitä vietetään myös pyhäinpäivänä tai edeltävänä viikonloppuna.

Halloween alkoi yleistyä Suomessa 1990-luvulla ja on vuosien varrella kasvanut suosituksi juhlaksi erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa.

Halloween juontaa juurensa kelttiläisestä Samhain-juhlasta, joka merkitsi kesän loppua ja vainajahenkiin liittyviä uskomuksia.

Halloween tulee englannin sanoista "All Hallows’ Eve", joka tarkoittaa pyhäinpäivän aattoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?