Halloween

Trick or treat! Karkki vai kepponen!

Nyt on hyvä tilaisuus kutsua ystävät ja tuttavat kammottavan hauskaan juhlaan. Täältä löydät reseptejä onnistuneita kummitteluhetkiä varten.

Salmiakki-kummituspullat

Halloweenin lakritsikaakao

Myskikurpitsa-mascarponeruudut

Kummitusvanukas

Silmätryffelit

Halloween-muffinit

Kummituksen kurpitsakeitto

Juuressoseesta tehty kurpitsalyhty

Mansikkakummitukset

Kummitusmarengit

Silmä con carne

Halloween-piparitalo

Lisää Halloween-reseptejä löydät täältä

Usein kysytyt kysymykset siitä, mitä tarjota ja leipoa Halloweenin kunniaksi

Halloweeniksi voi leipoa kurpitsapiirakkaa, haamupikkuleipiä, koristeltuja muffineja tai kummitusmarenkeja.

Halloweenina syödään usein kurpitsaruokia sekä mausteisia syysherkkuja, karkkeja sekä haamu- ja hirviöaiheisia leivonnaisia ja jälkiruokia.

Halloween-kurpitsasta voi tehdä maukkaita keittoja tai säilykkeitä. Voit paahtaa siemenet pikkunaposteltavaksi.

Halloweenia vietetään Suomessa lokakuun viimeisenä päivänä, 31.10. Usein sitä vietetään myös pyhäinpäivänä tai edeltävänä viikonloppuna.

Halloween alkoi yleistyä Suomessa 1990-luvulla ja on vuosien varrella kasvanut suosituksi juhlaksi erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa.

Halloween juontaa juurensa kelttiläisestä Samhain-juhlasta, joka merkitsi kesän loppua ja vainajahenkiin liittyviä uskomuksia.

Halloween tulee englannin sanoista "All Hallows’ Eve", joka tarkoittaa pyhäinpäivän aattoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.