Puolukkasurvos

Survottu puolukka säilyy sellaisenaan kylmässä. Sitä käytetään perinteisesti maksa- ja kaalilaatikon lisäkkeeksi.

15 minuuttia

Arviot (68 kpl)

Ainekset

Tuoreita puolukoita
Hyvin puhdistettuja lasi- tai muovipurkkeja

Ohjeet

Perkaa marjat. Survo marjat survimella niin, että mehua muodostuu riittävästi peittämään marjat. Täytä purkit survoksella.

Tasoita pinnat: survoksen tulee olla kokonaan mehun peitossa. Tasoita pinta myös aina, kun otat marjasurvosta purkista.

Sulje purkit ja siirrä ne kylmään säilytyspaikkaan   (+0–+4 oC).

Ota tarvittava määrä survosta puhtaalla lusikalla tarjoilukulhoon ja sokeroi se makusi mukaan vasta käyttöhetkellä Dansukker Taloussokerilla tai Siro erikoishienolla sokerilla (kokeile myös siirappeja).

Puolukkasurvos sopii esim. maksa- ja kaalilaatikon lisäkkeeksi sekä leivonnaisten ja marjapuurojen valmistukseen.

Puolukka, karpalo ja lakka sisältävät runsaasti bentsoehappoa, joten nämä marjat säilyvät tuoresurvoksena kylmässä säilytyspaikassa ilman kuumennusta, sokeri- tai säilöntäainelisäystä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.