Raikas puolukka-inkiväärikakku

Helppo täytekakku tuorejuustokuorrutteella saa raikasta makua puolukoista ja tuoreesta inkivääristä.

10 annosta

2 tuntia

Arviot (20 kpl)

Ainekset

Sokerikakkupohja
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Ruokokidesokeria
1 dl kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä

Kostutus
n. 0,6 dl sokerilla ja sitruunalla maustettua vettä

Täyte
1,5 dl itse tehtyä puolukkahilloa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1–2 tl tuoretta inkivääriä ohueksi raastettuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2-3 dl vispikermaa

Koristelu
3–4 dl kotimaisia pakastepuolukoita*
3–4 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi vähitellen koko ajan vatkaten ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halk. 23 cm). Paista uunin alaosassa 175 asteessa 25–30 minuuttia. Kumoa kypsä kakku.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi levyksi. Nosta pohjalevy tarjoiluastialle ja kostuta se. Levitä puolukkahillo päälle.

Vaahdota kerma ja vatkaa tuorejuusto joukkoon. Mausta siirapilla, inkiväärillä ja vaniljasokerilla. Levitä vajaa 2/3 täytteestä puolukkahillon päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta se. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle (ja reunoille). Ripottele puolukat päälle. Valuta siirappi puolukoille juuri ennen tarjoilua.

*Vinkki!
Viimeistele kakku Hyytelösokerilla tehdyllä kakkukiilteellä. Kakkukiille säilyttää pakastemarjat tuoreen ja kauniin näköisinä kakun päällä.

Hyytelösokerikuorrutus
1,5 dl vettä
0,75 dl Dansukker Hyytelösokeria

Asettele puolukat kakun pinnalle. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää Hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi hieman paksunee. Levitä liemi lusikalla puolukoiden päälle, ensin ohuemmin sitten runsaammin. Anna hyytyä kylmässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.