Raikas puolukka-inkiväärikakku

Helppo täytekakku tuorejuustokuorrutteella saa raikasta makua puolukoista ja tuoreesta inkivääristä.

10 annosta

2 tuntia

Arviot (3 kpl)

Ainekset

Sokerikakkupohja
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Ruokokidesokeria
1 dl kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä

Kostutus
n. 0,6 dl sokerilla ja sitruunalla maustettua vettä

Täyte
1,5 dl itse tehtyä puolukkahilloa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1–2 tl tuoretta inkivääriä ohueksi raastettuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2-3 dl vispikermaa

Koristelu
3–4 dl kotimaisia pakastepuolukoita*
3–4 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi vähitellen koko ajan vatkaten ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halk. 23 cm). Paista uunin alaosassa 175 asteessa 25–30 minuuttia. Kumoa kypsä kakku.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi levyksi. Nosta pohjalevy tarjoiluastialle ja kostuta se. Levitä puolukkahillo päälle.

Vaahdota kerma ja vatkaa tuorejuusto joukkoon. Mausta siirapilla, inkiväärillä ja vaniljasokerilla. Levitä vajaa 2/3 täytteestä puolukkahillon päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta se. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle (ja reunoille). Ripottele puolukat päälle. Valuta siirappi puolukoille juuri ennen tarjoilua.

*Vinkki!
Viimeistele kakku Hyytelösokerilla tehdyllä kakkukiilteellä. Kakkukiille säilyttää pakastemarjat tuoreen ja kauniin näköisinä kakun päällä.

Hyytelösokerikuorrutus
1,5 dl vettä
0,75 dl Dansukker Hyytelösokeria

Asettele puolukat kakun pinnalle. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää Hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi hieman paksunee. Levitä liemi lusikalla puolukoiden päälle, ensin ohuemmin sitten runsaammin. Anna hyytyä kylmässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.