Salmiakki-kummituspullat - Halloween - Dansukker

Salmiakki-kummituspullat

10 kpl n. 1½ tuntia
Halloweenin hassut kummitukset ovat salmiakkijauheella ja sitruunatuorejuustolla täytettyjä pullia tomusokerikuorrutteella.
Salmiakki-kummituspullat
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

    Pullataikina

    • 2 ½ dl maitoa
    • 25 g tuorehiivaa
    • 1 tl suolaa
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 tl kardemummaa
    • 6–7 dl vehnäjauhoja
    • 75–100 g voita tai margariinia

    Väliin

    • 200 g sitruunatuorejuustoa
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 10 g salmiakkijauhetta

    Pinnalle

    • 4 dl Dansukker Tomusokeria
    • ½ sitruunan mehu

    Lisäksi

    • 10 kpl isoja amerikanmuffinivuokia
    • 20 kpl syötäviä silmiä koristeluun (leivontatarvikeliikkeestä)

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva.

    Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

    Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse leivinalustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pinnalle sitruunatuorejuusto. Sekoita sokeri ja salmiakkijauhe keskenään ja ripottele pullataikinalevylle. Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa noin 4 cm leveiksi viipaleiksi.

    Laita pullat isoihin amerikanmuffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota hetken aikaa.

    Paista pullat 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15–20 minuuttia.

    Valmista kuorrute.

    Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu ja tarvittaessa vettä sen verran, että seos on paksuhko, mutta levittyvä. Mikäli seos on liian löysää, lisää hieman tomusokeria.

    Valuta seos jäähtyneiden pullien pinnalle. Koristele syötävillä silmillä ja laita tarjolle hassut kummituspullat. 
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;