Salmiakki-kummituspullat

Halloweenin hassut kummitukset ovat salmiakkijauheella ja sitruunatuorejuustolla täytettyjä pullia tomusokerikuorrutteella.

10 kpl

n. 1½ tuntia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

Pullataikina
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl kardemummaa
6–7 dl vehnäjauhoja
75–100 g voita tai margariinia
Väliin
200 g sitruunatuorejuustoa
1 dl Dansukker Taloussokeria
10 g salmiakkijauhetta
Pinnalle
4 dl Dansukker Tomusokeria
½ sitruunan mehu
Lisäksi
10 kpl isoja amerikanmuffinivuokia
20 kpl syötäviä silmiä koristeluun (leivontatarvikeliikkeestä)

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse leivinalustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pinnalle sitruunatuorejuusto. Sekoita sokeri ja salmiakkijauhe keskenään ja ripottele pullataikinalevylle. Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa noin 4 cm leveiksi viipaleiksi.

Laita pullat isoihin amerikanmuffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota hetken aikaa.

Paista pullat 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15–20 minuuttia.

Valmista kuorrute.

Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu ja tarvittaessa vettä sen verran, että seos on paksuhko, mutta levittyvä. Mikäli seos on liian löysää, lisää hieman tomusokeria.

Valuta seos jäähtyneiden pullien pinnalle. Koristele syötävillä silmillä ja laita tarjolle hassut kummituspullat. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?