Salmiakki-kummituspullat

Halloweenin hassut kummitukset ovat salmiakkijauheella ja sitruunatuorejuustolla täytettyjä pullia tomusokerikuorrutteella.

10 kpl

n. 1½ tuntia

Arviot (9 kpl)

Ainekset

Pullataikina
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl kardemummaa
6–7 dl vehnäjauhoja
75–100 g voita tai margariinia
Väliin
200 g sitruunatuorejuustoa
1 dl Dansukker Taloussokeria
10 g salmiakkijauhetta
Pinnalle
4 dl Dansukker Tomusokeria
½ sitruunan mehu
Lisäksi
10 kpl isoja amerikanmuffinivuokia
20 kpl syötäviä silmiä koristeluun (leivontatarvikeliikkeestä)

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse leivinalustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pinnalle sitruunatuorejuusto. Sekoita sokeri ja salmiakkijauhe keskenään ja ripottele pullataikinalevylle. Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa noin 4 cm leveiksi viipaleiksi.

Laita pullat isoihin amerikanmuffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota hetken aikaa.

Paista pullat 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15–20 minuuttia.

Valmista kuorrute.

Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu ja tarvittaessa vettä sen verran, että seos on paksuhko, mutta levittyvä. Mikäli seos on liian löysää, lisää hieman tomusokeria.

Valuta seos jäähtyneiden pullien pinnalle. Koristele syötävillä silmillä ja laita tarjolle hassut kummituspullat. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.