Ainekset
3 dl maitoa tai kahvikermaa
50 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Luomuruokosokeria
2 maustemitallista suolaa
2 tl kardemummaa
2 munaa
100 g huoneenlämpöistä voita
11–12 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
36 mantelia
lakritsinauhaa
2 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä
Ohjeet
Lämmitä maito tai kahvikerma kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää sokeri, suola, kardemumma ja munat.
Vaivaa taikinaan huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot vähän kerrallaan.
Leivo taikina tasakokoiseksi rullaksi ja jaa se 18 yhtä suureen osaan. Pyöritä pikkupulliksi ja muotoile pallosta pisaran mallinen.
Kohota puoli tuntia liinan alla ja tökkää puolikkaat mantelit korviksi.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Jäähdytä.
Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä. Pursota seos rotille silmiksi ja tökkää lakritsinauhasta rotille hännät.
Tarjoa heti!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.