Silmätryffelit

Herkulliset suklaatryffelit ovat helppotekoisia. Koristele ne erivärisillä pastilleilla ja saat hauskoja tryffelisilmiä Halloween-koristeiksi.

noin 30 kappaletta

4 tuntia

Arviot (15 kpl)

Ainekset

200 g tummaa suklaata
½ dl kermaa
2 dl Dansukker Tomusokeria
2 dl kookoshiutaleita (mielellään paahdettuja)
Koristeluun

100 g valkosuklaata

n. 30 ranskalaista pastillia tmv.
punaista geeliväriä

Ohjeet

Sulata suklaa esimerkiksi syvällä lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon kerma ja tomusokeri. Vatkaa seos tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa joukkoon kookoshiutaleet. Muotoile pyöreiksi palloiksi ja nosta kylmään muutamaksi tunniksi.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata se puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes se on sulanut. Kääntele tryffelit valkosuklaassa ja nosta lautaselle tai pieniin karamellivuokiin jähmettymään. Paina vielä pehmeän valkosuklaan päälle ranskalaiset pastillit. Tee tryffelisilmiin verisuonet ja pastillien keskelle pupillit geelivärillä. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?