Kummitusmarengit

Hauska tarjoiluidea Halloween-juhliin: pursota marengista söpöjä haamuja. Syö sellaisenaan tai koristele niillä Halloween-kakku!

20–25 kpl

PT1H

1 ½ tuntia

Arviot (157 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 kananmunanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 tl sitruunamehua

Maustamiseen valinnan mukaan
1 tl lakritsijauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata

Koristeluun
tummaa suklaata

Ohjeet

Kuumenna uuni 125 asteeseen.

Mittaa kulhoon valkuaiset, kolmasosa sokerista ja sitruunamehu.

Vaahdota seosta sähkövatkaimen keskinopeudella, kunnes se muuttuu valkoiseksi. Lisää loput sokerista ja jatka vaahdotusta suurimmalla nopeudella, kunnes marenki on kiinteää ja kiiltävää.

Jos haluat maustaa marenkia, vatkaa lakritsijauhe tai vaniljasokeri seokseen aivan loppuvaiheessa. Valuta sulatettu suklaa jäähtyneenä valmiin marenkivaahdon joukkoon kevyesti lastalla käännellen.

Pursota pieniä kummituksia leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista uunin alaosassa noin 50–60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä marengit uunin jälkilämpöön kuivumaan. 

Tee kummituksille silmät sulatetulla suklaalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.