Kummitusmarengit

Hauska tarjoiluidea Halloween-juhliin: pursota marengista söpöjä haamuja. Syö sellaisenaan tai koristele niillä Halloween-kakku!

20–25 kpl

1 ½ tuntia

Arviot (152 kpl)

Ainekset

3 kananmunanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 tl sitruunamehua

Maustamiseen valinnan mukaan
1 tl lakritsijauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata

Koristeluun
tummaa suklaata

Ohjeet

Kuumenna uuni 125 asteeseen.

Mittaa kulhoon valkuaiset, kolmasosa sokerista ja sitruunamehu.

Vaahdota seosta sähkövatkaimen keskinopeudella, kunnes se muuttuu valkoiseksi. Lisää loput sokerista ja jatka vaahdotusta suurimmalla nopeudella, kunnes marenki on kiinteää ja kiiltävää.

Jos haluat maustaa marenkia, vatkaa lakritsijauhe tai vaniljasokeri seokseen aivan loppuvaiheessa. Valuta sulatettu suklaa jäähtyneenä valmiin marenkivaahdon joukkoon kevyesti lastalla käännellen.

Pursota pieniä kummituksia leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista uunin alaosassa noin 50–60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä marengit uunin jälkilämpöön kuivumaan. 

Tee kummituksille silmät sulatetulla suklaalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.