Ainekset
3 kananmunanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 tl sitruunamehua
Maustamiseen valinnan mukaan
1 tl lakritsijauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata
Koristeluun
tummaa suklaata
Ohjeet
Kuumenna uuni 125 asteeseen.
Mittaa kulhoon valkuaiset, kolmasosa sokerista ja sitruunamehu.
Vaahdota seosta sähkövatkaimen keskinopeudella, kunnes se muuttuu valkoiseksi. Lisää loput sokerista ja jatka vaahdotusta suurimmalla nopeudella, kunnes marenki on kiinteää ja kiiltävää.
Jos haluat maustaa marenkia, vatkaa lakritsijauhe tai vaniljasokeri seokseen aivan loppuvaiheessa. Valuta sulatettu suklaa jäähtyneenä valmiin marenkivaahdon joukkoon kevyesti lastalla käännellen.
Pursota pieniä kummituksia leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista uunin alaosassa noin 50–60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä marengit uunin jälkilämpöön kuivumaan.
Tee kummituksille silmät sulatetulla suklaalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa
Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.