Black & White Brownies

Superherkullisissa leivoksissa yhdistyy kaksi amerikkalaista viettelystä: suklaiset browniet ja vaaleat blondiet. Kaiken kruunaa tumma kinuski.

25 kappaletta

PT1H

1½ tuntia + n. 2 tuntia

Arviot (50 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Tumma brownie-taikina
75 g voita tai margariinia
1 ¾ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 iso muna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
Vaalea blondie-taikina
75 g voita tai margariinia
1 ¾ dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker vaniljasokeria
1 iso muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
Väliin
1 dl valkosuklaarakeita
1 dl tummia suklaarakeita
Kinuskikuorrute
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeluun
4 palaa valkosuklaata
1 pala tummaa suklaata

Ohjeet

Vuoraa 20 x 20 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla.

Valmista ensin brownie-taikina. Sulata voi kattilassa. Lisää muscovadosokeri ja reippaasti sekoittaen muna. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää seos taikinaan.

Levitä taikina vuokaan. Ripottele päälle ensin valkosuklaarakeet ja sitten tummat suklaarakeet.

Tee blondie-taikina samaan tapaan. Sulata voi kattilassa. Lisää talous- ja vaniljasokeri sekä reippaasti sekoittaen muna. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot.

Lusikoi taikina toisella lusikalla auttaen vuokaan suklaarakeiden päälle ja levitä varoen tasaiseksi.

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Laita muscovadosokeri ja kerma kattilaan. Keitä kattilasta ja lieden tehosta riippuen noin 15 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi (kinuskin lämpötila 116–117 astetta). Mikäli käytössäsi ei ole paistomittaria, tee testi tiputtamalla pieni nokare kinuskia kylmään vesilasiin. Kaada vesi pois. Jos nokare ei ole liuennut veteen, kinuski on valmista. Kaada kinuski brownie-levyn päälle.

Nosta jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi. Leikkaa sitten pieniksi neliöiksi.

Sulata koristelua varten tummaa ja valkoista suklaata pienissä pakastuspusseissa. Sulje pussit huolellisesti pussinsulkijoilla. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja laita pussit veteen, kunnes suklaa on sulanut. Tarvittaessa vaihda vesi välillä. Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko. Pursota valkosuklaasta pieniä kiekkoja leivinpaperilla peitetylle leikkuulaudalle. Laita hetkeksi pakastimeen, jotta suklaa jähmettyy ja tee sitten tummasta suklaasta silmiin pisteet. Aseta silmiä leivosten päälle. Pursota valkosuklaata suuksi.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.