Ainekset
300 g naudan jauhelihaa
1 rkl voita tai margariinia
1–2 tl chilijauhetta
1–2 maustemittaa cayennepippuria
1/2 tl suolaa
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 sipuli kuutioituna
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
4 dl säilöttyjä kidneypapuja
1–2 tomaattia viipaloituna
4 pientä mozzarella-palloa
4 mustaa oliivia halkaistuna
salaattia, ituja tai vihanneskrassia
Kastike
1 dl tomaattimurskaa
1 rkl ruokaöljyä
2–3 tl balsamietikkaa
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 raastettu valkosipulinkynsi
Ohjeet
Paista jauheliha, sipuli ja valkosipuli rasvassa paistinpannulla. Sekoita pavut joukkoon. Mausta suolalla, chilillä, cayennepippurilla ja siirapilla. Jaa seos neljälle lautaselle. Laita kunkin annoksen päälle kaksi tomaattiviipaletta. Halkaise mozzarellapallot ja laita puoliskot tomaattiviipaleiden päälle. Paina oliivinpuolisko kunkin mozzarellapuoliskon keskelle. Laita salaattisuikaleita ”hiuksiksi” lautasille tomaattien yläpuolelle. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa liha-papuseoksen kanssa. Tarjoa lisänä salaattia ja leipää.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?