Silmä con carne

Perinteinen chili con carne koristellaan hauskoilla tomaattisilmillä Halloween-juhliin.

4 annosta

PT25M

20 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

300 g naudan jauhelihaa
1 rkl voita tai margariinia
1–2 tl chilijauhetta
1–2 maustemittaa cayennepippuria
1/2 tl suolaa
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 sipuli kuutioituna
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
4 dl säilöttyjä kidneypapuja
1–2 tomaattia viipaloituna
4 pientä mozzarella-palloa
4 mustaa oliivia halkaistuna
salaattia, ituja tai vihanneskrassia

Kastike
1 dl tomaattimurskaa
1 rkl ruokaöljyä
2–3 tl balsamietikkaa
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 raastettu valkosipulinkynsi

Ohjeet

Paista jauheliha, sipuli ja valkosipuli rasvassa paistinpannulla. Sekoita pavut joukkoon. Mausta suolalla, chilillä, cayennepippurilla ja siirapilla. Jaa seos neljälle lautaselle. Laita kunkin annoksen päälle kaksi tomaattiviipaletta. Halkaise mozzarellapallot ja laita puoliskot tomaattiviipaleiden päälle. Paina oliivinpuolisko kunkin mozzarellapuoliskon keskelle. Laita salaattisuikaleita ”hiuksiksi” lautasille tomaattien yläpuolelle. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa liha-papuseoksen kanssa. Tarjoa lisänä salaattia ja leipää. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?