Mörkökeksit

Haukkaa hurjan herkullisia mörkökeksejä! Halloweenin kuorrutettu suklaakeksi maistuu mokkapalalta. Mörön silmät ja kauhistuttavat hampaat leikataan vaahtokarkeista.

32 kpl

PT1H

4h

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kuorrute
400 g Dansukker Tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
n. 3/4 dl kahvia

Koristelu
minivaahtokarkkeja

Ohjeet

Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri.

Mittaa siirappi kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes siirappi kiehahtaa.

Kaada kuuma siirappi voin ja sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää muna joukkoon huolellisesti sekoittaen.

Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan pienissä erissä.

Muotoile taikinasta litteä möykky ja anna kovettua jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä vähintään pari tuntia.

Kauli taikina jauhoja tai kaakaojauhetta apuna käyttäen levyksi ja ota ympyrämuotilla (7 cm) kuvioita. Siirrä kuviot pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia.

Leikkaa minivaahtokarkkeja viistosti pituussuunnassa osiin saadaksesi kolmion muotoisia mörön hampaita. Silmiä saat leikkaamalla vaahtokarkkeja leveyssuunnassa puoliksi.

Mittaa kulhoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää kahvia sen verran, että kuorrutteen rakenne on jämäkkää, mutta kuitenkin tasaiseksi levittyvää.

Annostele kuorrutetta keksin päälle reiluksi nokareeksi ja levitä tasaiseksi. Paina kuorrutteeseen mörön silmiä ja hampaita. Silmät voi viimeistellä pienellä kuorrutenokareella.

Anna kuorrutteen kovettua ja säilö mörkökeksit huoneenlämmössä rasian tai muovipussin sisällä.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?