Ainekset
Taikina
100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
Kuorrute
400 g Dansukker Tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
n. 3/4 dl kahvia
Koristelu
minivaahtokarkkeja
Ohjeet
Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri.
Mittaa siirappi kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes siirappi kiehahtaa.
Kaada kuuma siirappi voin ja sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää muna joukkoon huolellisesti sekoittaen.
Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan pienissä erissä.
Muotoile taikinasta litteä möykky ja anna kovettua jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä vähintään pari tuntia.
Kauli taikina jauhoja tai kaakaojauhetta apuna käyttäen levyksi ja ota ympyrämuotilla (7 cm) kuvioita. Siirrä kuviot pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia.
Leikkaa minivaahtokarkkeja viistosti pituussuunnassa osiin saadaksesi kolmion muotoisia mörön hampaita. Silmiä saat leikkaamalla vaahtokarkkeja leveyssuunnassa puoliksi.
Mittaa kulhoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää kahvia sen verran, että kuorrutteen rakenne on jämäkkää, mutta kuitenkin tasaiseksi levittyvää.
Annostele kuorrutetta keksin päälle reiluksi nokareeksi ja levitä tasaiseksi. Paina kuorrutteeseen mörön silmiä ja hampaita. Silmät voi viimeistellä pienellä kuorrutenokareella.
Anna kuorrutteen kovettua ja säilö mörkökeksit huoneenlämmössä rasian tai muovipussin sisällä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.