Mörkökeksit

Haukkaa hurjan herkullisia mörkökeksejä! Halloweenin kuorrutettu suklaakeksi maistuu mokkapalalta. Mörön silmät ja kauhistuttavat hampaat leikataan vaahtokarkeista.

32 kpl

4h

Arviot (2 kpl)

Ainekset

Taikina
100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kuorrute
400 g Dansukker Tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
n. 3/4 dl kahvia

Koristelu
minivaahtokarkkeja

Ohjeet

Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri.

Mittaa siirappi kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes siirappi kiehahtaa.

Kaada kuuma siirappi voin ja sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää muna joukkoon huolellisesti sekoittaen.

Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan pienissä erissä.

Muotoile taikinasta litteä möykky ja anna kovettua jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä vähintään pari tuntia.

Kauli taikina jauhoja tai kaakaojauhetta apuna käyttäen levyksi ja ota ympyrämuotilla (7 cm) kuvioita. Siirrä kuviot pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia.

Leikkaa minivaahtokarkkeja viistosti pituussuunnassa osiin saadaksesi kolmion muotoisia mörön hampaita. Silmiä saat leikkaamalla vaahtokarkkeja leveyssuunnassa puoliksi.

Mittaa kulhoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää kahvia sen verran, että kuorrutteen rakenne on jämäkkää, mutta kuitenkin tasaiseksi levittyvää.

Annostele kuorrutetta keksin päälle reiluksi nokareeksi ja levitä tasaiseksi. Paina kuorrutteeseen mörön silmiä ja hampaita. Silmät voi viimeistellä pienellä kuorrutenokareella.

Anna kuorrutteen kovettua ja säilö mörkökeksit huoneenlämmössä rasian tai muovipussin sisällä.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.