Halloweenin kinuskileivokset

Näissä Halloweenin kinuskileivoksissa on pehmeä suklaapohja ja päällä juuri sopivan paksu kerros kinuskia. Suklaakoristelulla saat ne halloweeniin sopiviksi.

20 kpl

PT4H
PT0M
Halloween

4 tuntia

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Suklaapohja
150 g tummaa suklaata
125 g voita
3/4 dl kevytmaitoa
1/2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 1/4 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 pientä munaa

Kinuskikuorrute
3 dl Dansukker Fariinisokeria TAI Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
3 dl kuohukermaa

Koristelu
80 g tummaa ja valkoista suklaata
pieniä syötäviä silmiä

 

Ohjeet

POHJA

Paloittele suklaa kattilaan. Lisää voi ja maito. Lämmitä liedellä alhaisella lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Ota kattila liedeltä.

Lisää joukkoon loput ainekset reseptissä luetellussa järjestyksessä vispilällä sekoittaen.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (20 x 27 cm). Voit käyttää myös pyöreää vuokaa (halkaisija 26 cm).

Paista 150 asteessa 25 minuuttia.

KINUSKIKUORRUTE

Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä lieden keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee ja kinuskin lämpötila on 112 astetta.

Kaada kinuski pohjan päälle. Laita jääkaappiin ja anna olla viileässä pari tuntia, jotta kuorrute jähmettyy.

Nosta leivonnainen leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa neliöiksi.

KORISTELU

Koristele leivokset halloween-tyyliin valkosuklaalla tai tummalla suklaalla. Voit myös tehdä erilaisia koristeluita, kuten reseptin kuvassa, jolloin koristeluun käytettävä suklaamäärä jaetaan eri suklaalaatujen kesken.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 180 W). Laita suklaasula pieneen pursotuspussiin, jossa on 2–3 mm:n pyöreä tylla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pakastuspussia ja leikata kulmaan pienen aukon.

Pursota tummasta suklaasta seittejä ja valkoisesta suklaasta muumioita. Tee haamut annostelemalla valkoista suklaata leivoksen pinnalle ja vetämällä “helma” lusikalla.

Viimeistele hahmot syötävillä silmillä.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Omena-kanelitoffee

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Viikuna-omenamarmeladi

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.