Käännetty Halloween-kakku

Suklaisen mehevä käännetty Halloween-kakku on nostettu tarjoiluvadille kyljelleen (topforward cake). Kakunkääntötemppu onnistuu, kun pohja ja täyte ovat kyllin jämäkkää tekoa. Kurpitsan muotoisen kakun täytteenä on herkullinen kinuskinen muscovadokreemi.

16 henkilölle

PT1H

6 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Suklaakakkupohja

230 g tummaa suklaata

125 g voita

1 3/4 dl kevytmaitoa

1 1/2 dl maustamatonta jogurttia

1 3/4 dl rypsiöljyä

4 munaa

3 3/4 dl vehnäjauhoja

3 dl Dansukker Taloussokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

3/4 tl ruokasoodaa

1/4 tl suolaa

Muscovadokreemi

250 g voita (huoneenlämpöistä)

2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia, huoneenlämpöistä)

1 dl Dansukker Tomusokeria

oranssia pastaväriä

Kostutus

1 1/4 dl maitoa

Koristelu

Kinuskikissan yönmustaa vaniljamassaa

1 kiivi

Domino-keksejä murskattuna

herneenversoja

Ohjeet

Vuoraa 20-senttisen vuoan pohja leivinpaperilla. Liimaa voin tai margariinin avulla reunaan leivinpaperisuikale (korkeus 10 cm), jotta saat vuoalle lisää korkeutta.

Paloittele suklaa isoon kattilaan. Lisää voi ja maito. Lämmitä liedellä alhaisella lämmöllä pohjaa myöten sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon jogurtti ja öljy, sitten munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.

Kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteessa 1 h 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa puoli tuntia ennen irrottamista.

Irrota kakkupohja vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pohjan voi nostaa myös viileään odottamaan täyttämistä.

Ota kreemin voi ja tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Ainesten tulee olla tasalämpöisiä.

Muscovadosokerin mahdolliset paakut kannattaa ensin hienontaa esimerkiksi lusikan kuperalla puolella, jotta sokeri sekoittuu tasaisesti. Vatkaa voi ja muscovadosokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Värjää halutessasi oranssiksi sekoittamalla joukoon pastaväriä.

Kreemin voi tarvittaessa antaa jähmettyä hetken aikaa viileässä. Voit säilyttää kreemin jääkaapissa pidemmänkin aikaa, mutta silloin se täytyy notkistaa uudelleen esimerkiksi mikrossa miedolla lämmöllä tai pitämällä muutaman tunnin huoneenlämmössä.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Laita ensimmäinen pohjalevy leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Kostuta maidolla. Laita päälle nokareina noin kolmannes kreemistä ja levitä tasaiseksi. Tee seuraava kerros samaan tapaan. Laita kanneksi kolmas pohjalevy ja kostuta.

Nosta kakku tässä vaiheessa jääkaappiin useaksi tunniksi tai vaihtoehtoisesti anna olla pakastimessa 20 minuuttia.

Leikkaa kakun kyljestä siivu – leikkuupinnasta tulee käännetyn kakun pohja. Nosta kakku tässä vaiheessa uudelleen pakastimeen 20 minuutiksi, mikäli et ollut viilentänyt sitä jääkaapissa. Kumoa kakku kyljelleen tarjoilulautaselle.

Levitä kuorrutteeksi loput (kolmannes) kreemistä. Piirrä veitsellä halloween-kurpitsan pintaa jäljitteleviä uria.

Kauli musta sokerimassa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä kurpitsan suu, silmät ja nenä. Sokerimassakoristeet voi tehdä jo edellisenä päivänä – kovettuneina ne on helpompi laittaa paikoilleen. Kuori kiivi ja leikkaa se kurpitsan kannan muotoiseksi. Murskaa Dominot ”mullaksi”. Aseta koristeet paikoilleen ja levitä keksimurskaa kakun ympärille.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.