Ainekset
Suklaakakkupohja
230 g tummaa suklaata
125 g voita
1 3/4 dl kevytmaitoa
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 3/4 dl rypsiöljyä
4 munaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
Muscovadokreemi
250 g voita (huoneenlämpöistä)
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia, huoneenlämpöistä)
1 dl Dansukker Tomusokeria
oranssia pastaväriä
Kostutus
1 1/4 dl maitoa
Koristelu
Kinuskikissan yönmustaa vaniljamassaa
1 kiivi
Domino-keksejä murskattuna
herneenversoja
Ohjeet
Vuoraa 20-senttisen vuoan pohja leivinpaperilla. Liimaa voin tai margariinin avulla reunaan leivinpaperisuikale (korkeus 10 cm), jotta saat vuoalle lisää korkeutta.
Paloittele suklaa isoon kattilaan. Lisää voi ja maito. Lämmitä liedellä alhaisella lämmöllä pohjaa myöten sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon jogurtti ja öljy, sitten munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
Kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteessa 1 h 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa puoli tuntia ennen irrottamista.
Irrota kakkupohja vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pohjan voi nostaa myös viileään odottamaan täyttämistä.
Ota kreemin voi ja tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Ainesten tulee olla tasalämpöisiä.
Muscovadosokerin mahdolliset paakut kannattaa ensin hienontaa esimerkiksi lusikan kuperalla puolella, jotta sokeri sekoittuu tasaisesti. Vatkaa voi ja muscovadosokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Värjää halutessasi oranssiksi sekoittamalla joukoon pastaväriä.
Kreemin voi tarvittaessa antaa jähmettyä hetken aikaa viileässä. Voit säilyttää kreemin jääkaapissa pidemmänkin aikaa, mutta silloin se täytyy notkistaa uudelleen esimerkiksi mikrossa miedolla lämmöllä tai pitämällä muutaman tunnin huoneenlämmössä.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Laita ensimmäinen pohjalevy leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Kostuta maidolla. Laita päälle nokareina noin kolmannes kreemistä ja levitä tasaiseksi. Tee seuraava kerros samaan tapaan. Laita kanneksi kolmas pohjalevy ja kostuta.
Nosta kakku tässä vaiheessa jääkaappiin useaksi tunniksi tai vaihtoehtoisesti anna olla pakastimessa 20 minuuttia.
Leikkaa kakun kyljestä siivu – leikkuupinnasta tulee käännetyn kakun pohja. Nosta kakku tässä vaiheessa uudelleen pakastimeen 20 minuutiksi, mikäli et ollut viilentänyt sitä jääkaapissa. Kumoa kakku kyljelleen tarjoilulautaselle.
Levitä kuorrutteeksi loput (kolmannes) kreemistä. Piirrä veitsellä halloween-kurpitsan pintaa jäljitteleviä uria.
Kauli musta sokerimassa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä kurpitsan suu, silmät ja nenä. Sokerimassakoristeet voi tehdä jo edellisenä päivänä – kovettuneina ne on helpompi laittaa paikoilleen. Kuori kiivi ja leikkaa se kurpitsan kannan muotoiseksi. Murskaa Dominot ”mullaksi”. Aseta koristeet paikoilleen ja levitä keksimurskaa kakun ympärille.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!