Ainekset
150 g voita
2 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa
¾ dl Apteekin salmiakki -mixeriä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Marenkihaamut
3 valkuaista
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
pieniä syötäviä sokerisilmiä tai suklaahippuja
Ohjeet
Mittaa voi, sokerit, kerma ja salmiakkimixer kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa ja voi on sulanut. Ota liedeltä ja jäähdyttele hetki. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikinaan vispilällä hyvin sekoitellen jauhoseos puoli desilitraa kerrallaan sekä lopuksi muna.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (pohjan sisähalkaisija 24 cm). Tässä koossa kakku jää melko litteäksi, joten pienempikin vuoka käy. Silloin kuitenkin paistoaika voi olla hieman pidempi, koska kakusta tulee paksumpi.
Nosta vuoka uuniin keskiritilälle. Aseta yläpuolelle noin 5 cm:n etäisyydelle uunipelti, joka suojaa pintaa paiston ajan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, jolloin kakku on keskeltä vielä hieman taikinaisen oloinen. Aloita saman tien haamujen valmistus.
Laita isoon kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laita valkuaiset ja sokerit reilun kokoiseen teräskulhoon, joka mahtuu kattilan päälle vesihauteeseen (vatkauskulhon ei tarvitse koskettaa vettä). Vatkaa valkuaisvaahtoa kuumassa vesihauteessa noin 10 minuuttia, kunnes vaahdon lämpötila on 60 astetta. Ota kulho kattilan päältä ja jatka vatkaamista, jotta vaahto jäähtyy. Vaahto muuttuu hitaasti napakammaksi. Lopeta vatkaaminen, kun vaahto on yhä kiiltävää, mutta pysyy selvästi muodossaan. Käytä marenkivaahto heti.
Laita marenkivaahto isoon pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (13 mm). Kannattaa käyttää pursotuspussissa liitintä, niin on helppoa vaihtaa pienempään tyllaan. Vaihtoehtoisesti varaa toinen pussi haamun käsien pursottamiseen (tai jätä kädet pois).
Pursota vaahdosta korkeita kekoja kierteisellä pursotuksella mutakakun päälle (n. 13 kpl). Vaihda pussiin pienempi pyöreä tylla (6 mm) ja pursota sen avulla haamuille kädet. Kiinnitä lopuksi silmät. Ne tarttuvat hyvin marengin tahmaiseen pintaan. Tarjoile mahdollisimman pian, sillä mutakakku on parhaimmillaan vastapaistettuna.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.