Lakritsimutakakku

Musta taikina ja haamut sopivat Halloweeniin. Mutakakku on parhaimmillaan vastapaistettuna. Tee haamut kuumamarengista, joka kestää lämpimän kakun päällä.

PT55M

1 tunti

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g voita
2 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa
¾ dl Apteekin salmiakki -mixeriä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Marenkihaamut
3 valkuaista
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
pieniä syötäviä sokerisilmiä tai suklaahippuja

Ohjeet

Mittaa voi, sokerit, kerma ja salmiakkimixer kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa ja voi on sulanut. Ota liedeltä ja jäähdyttele hetki. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikinaan vispilällä hyvin sekoitellen jauhoseos puoli desilitraa kerrallaan sekä lopuksi muna.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (pohjan sisähalkaisija 24 cm). Tässä koossa kakku jää melko litteäksi, joten pienempikin vuoka käy. Silloin kuitenkin paistoaika voi olla hieman pidempi, koska kakusta tulee paksumpi.

Nosta vuoka uuniin keskiritilälle. Aseta yläpuolelle noin 5 cm:n etäisyydelle uunipelti, joka suojaa pintaa paiston ajan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, jolloin kakku on keskeltä vielä hieman taikinaisen oloinen. Aloita saman tien haamujen valmistus.

Laita isoon kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laita valkuaiset ja sokerit reilun kokoiseen teräskulhoon, joka mahtuu kattilan päälle vesihauteeseen (vatkauskulhon ei tarvitse koskettaa vettä). Vatkaa valkuaisvaahtoa kuumassa vesihauteessa noin 10 minuuttia, kunnes vaahdon lämpötila on 60 astetta. Ota kulho kattilan päältä ja jatka vatkaamista, jotta vaahto jäähtyy. Vaahto muuttuu hitaasti napakammaksi. Lopeta vatkaaminen, kun vaahto on yhä kiiltävää, mutta pysyy selvästi muodossaan. Käytä marenkivaahto heti.

Laita marenkivaahto isoon pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (13 mm). Kannattaa käyttää pursotuspussissa liitintä, niin on helppoa vaihtaa pienempään tyllaan. Vaihtoehtoisesti varaa toinen pussi haamun käsien pursottamiseen (tai jätä kädet pois).

Pursota vaahdosta korkeita kekoja kierteisellä pursotuksella mutakakun päälle (n. 13 kpl). Vaihda pussiin pienempi pyöreä tylla (6 mm) ja pursota sen avulla haamuille kädet. Kiinnitä lopuksi silmät. Ne tarttuvat hyvin marengin tahmaiseen pintaan. Tarjoile mahdollisimman pian, sillä mutakakku on parhaimmillaan vastapaistettuna.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!