Ainekset
1 l kevytmaitoa
170 g lakritsimakeisia (Hopeatoffee)
1 ½ dl Dansukker Luomuruokosokeria
¾ dl perunajauhoja + 2 dl maitoa tai vettä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Lisäksi
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
muutama lakritsipala
Ohjeet
Mittaa maito ja makeiset kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes makeiset sulavat. Lisää sokeri ja kiehauta.
Sekoita perunajauhot ja maito tai vesi keskenään ja valuta höyryävän maidon joukkoon. Kiehauta, mutta älä keitä.
Mausta vaniljasokerilla ja tarkista maku. Jäähdytä.
Vaahdota vispikerma ja mausta kevyesti sokereilla.
Jaa kummitusvanukas annoskulhoihin tai isoon tarjoilukulhoon ja pursota kermasta kummituskeko vanukkaan päälle. Laita lakritsipaloista silmät kummitukselle.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Vinkki!
Voit valmistaa vanukkaan jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan ja koristella juuri ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?