Juuressoseesta tehty kurpitsalyhty

Jack o'lantern kurpitsalyhty on Halloweenin symboli. Nyt se muotoillaan juuressoseesta, paprikasta ja parsakaalista.

6–8 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

½ kg jauhoisia perunoita
½ kg naurista tai palsternakkaa
2 porkkanaa
50 g voita tai margariinia
3–5 dl maitoa
1 tl Dansukker Taloussokeria
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 tomaatti tai pala paprikaa silmiksi
1 parsakaali

Ohjeet

Kuori juurekset ja paloittele ne. Keitä pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja jauha ainekset tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella tai survimella. Lisää voi ja maito. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Muotoile soseesta pyöreä pallo (kurpitsa) ja leikkaa tomaatista tai paprikasta sille silmät, nenä ja suu. Keitä parsakaali suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa yksi parsakaalin kukinto päälle kurpitsan varreksi ja tarjoa loput erikseen.

Juuressose sopii esimerkiksi makkaroiden tai (prinssi)nakkien kera tarjottavaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?