Halloween-kuviorulla

Kuviorulla-tekniikalla eli leivinpaperille pursotettavalla kuviotaikinalla luodaan seitti halloween-juhlaan tai muu kuvio muihin juhliin. Halloween-kuviorullan taikinassa on hieman voita, joka antaa kääretortulle ryhtiä. Kinuskin makuisessa vaahtotäytteessä on myös puolukkaa.

12 palaa

PT1H

2 tuntia

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kuviotaikina
1 valkuainen
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
25 g huoneenlämpöistä voita
(mustaa pastaväriä)

Rullataikina
65 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
oranssia pastaväriä

Kinuskitäyte
1 dl Dansukker Fariinisokeria
3 dl vispikermaa
60 g puolukoita (tai muita marjoja)

Ohjeet

Kuviotaikina

Halutessasi voit piirtää mallikuvion leivinpaperiin. Käännä paperi toisinpäin ja laita se vaalean alustan päälle, niin pursottaminen on helpompaa.

Laita kulhoon valkuainen ja kuivat aineet. Sekoita vatkaimella tasaiseksi seokseksi.

Sekoita joukkoon pehmeä voi. Halutessasi voit sävyttää tummanruskean taikinan mustaksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä.

Laita taikina pieneen pursotuspussiin. Leikkaa päähän pieni aukko tai käytä pyöreää tyllaa (2 mm).

Pursota seittikuvio leivinpaperille. Siirrä leivinpaperi uunipellille ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes kuvio on jähmettynyt. Jos pelti mahtuu pakastimeen, kuvio ehtii jähmettyä toista taikinaa valmistaessasi.

Rullataikina

Sulata voi ja anna jäähtyä. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

Vatkaa valkuaisia ja lisää samalla joukkoon puolet sokerista (n. ¾ dl + ½ rkl) pieni määrä kerrallaan. Vaahto saa jäädä notkeaksi ja kiiltäväksi.

Laita toiseen kulhoon keltuaiset ja loput sokerista. Vatkaa vaaleankeltaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä keltuais- ja valkuaisvaahdot keskenään.

Sekoita vaahtoon ensin jauhoseosta ja sitten voisulaa vuorotellen lopun jauhoseoksen kanssa. Voit käyttää sekoittamiseen sähkövatkaimen matalinta tehoa.

Sekoita lopuksi joukkoon oranssia pastaväriä.

Kaada taikina pellille kuvioiden päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi.

Paista 200 asteessa 8–10 minuuttia.

Kumoa torttupohja leivinpaperille. Irrota paistoleivinpaperi päältä.

Kumoa levy uudestaan toisen leivinpaperin päälle, jotta kuviopuoli tulee alaspäin. Voit käyttää kääntelyssä apuna kahta peltiä. Anna jäähtyä leivinliinalla suojattuna.

Täyte

Täytä kääretorttu heti, kun pohja on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.

Mittaa kulhoon fariinisokeri ja vispikerma. Vatkaa napakaksi vaahdoksi.

Sekoita joukkoon puolukat.

Levitä täyte pohjan päälle.

Kääri leivinpaperilla auttaen rullaksi. Nosta rulla jääkaappiin jähmettymään tarjoiluhetkeen saakka.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.