Halloween-kuviorulla

Kuviorulla-tekniikalla eli leivinpaperille pursotettavalla kuviotaikinalla luodaan seitti halloween-juhlaan tai muu kuvio muihin juhliin. Halloween-kuviorullan taikinassa on hieman voita, joka antaa kääretortulle ryhtiä. Kinuskin makuisessa vaahtotäytteessä on myös puolukkaa.

12 palaa

2 tuntia

Arviot (2 kpl)

Ainekset

Kuviotaikina
1 valkuainen
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
25 g huoneenlämpöistä voita
(mustaa pastaväriä)

Rullataikina
65 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
oranssia pastaväriä

Kinuskitäyte
1 dl Dansukker Fariinisokeria
3 dl vispikermaa
60 g puolukoita (tai muita marjoja)

Ohjeet

Kuviotaikina

Halutessasi voit piirtää mallikuvion leivinpaperiin. Käännä paperi toisinpäin ja laita se vaalean alustan päälle, niin pursottaminen on helpompaa.

Laita kulhoon valkuainen ja kuivat aineet. Sekoita vatkaimella tasaiseksi seokseksi.

Sekoita joukkoon pehmeä voi. Halutessasi voit sävyttää tummanruskean taikinan mustaksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä.

Laita taikina pieneen pursotuspussiin. Leikkaa päähän pieni aukko tai käytä pyöreää tyllaa (2 mm).

Pursota seittikuvio leivinpaperille. Siirrä leivinpaperi uunipellille ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes kuvio on jähmettynyt. Jos pelti mahtuu pakastimeen, kuvio ehtii jähmettyä toista taikinaa valmistaessasi.

Rullataikina

Sulata voi ja anna jäähtyä. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

Vatkaa valkuaisia ja lisää samalla joukkoon puolet sokerista (n. ¾ dl + ½ rkl) pieni määrä kerrallaan. Vaahto saa jäädä notkeaksi ja kiiltäväksi.

Laita toiseen kulhoon keltuaiset ja loput sokerista. Vatkaa vaaleankeltaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä keltuais- ja valkuaisvaahdot keskenään.

Sekoita vaahtoon ensin jauhoseosta ja sitten voisulaa vuorotellen lopun jauhoseoksen kanssa. Voit käyttää sekoittamiseen sähkövatkaimen matalinta tehoa.

Sekoita lopuksi joukkoon oranssia pastaväriä.

Kaada taikina pellille kuvioiden päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi.

Paista 200 asteessa 8–10 minuuttia.

Kumoa torttupohja leivinpaperille. Irrota paistoleivinpaperi päältä.

Kumoa levy uudestaan toisen leivinpaperin päälle, jotta kuviopuoli tulee alaspäin. Voit käyttää kääntelyssä apuna kahta peltiä. Anna jäähtyä leivinliinalla suojattuna.

Täyte

Täytä kääretorttu heti, kun pohja on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.

Mittaa kulhoon fariinisokeri ja vispikerma. Vatkaa napakaksi vaahdoksi.

Sekoita joukkoon puolukat.

Levitä täyte pohjan päälle.

Kääri leivinpaperilla auttaen rullaksi. Nosta rulla jääkaappiin jähmettymään tarjoiluhetkeen saakka.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.