Överi-ihana suklaakakku

Helppotekoinen ja riittoisa suklaakakku on täyteläisen mehevä, ilmava ja ihanan suklainen – suorastaan överi-herkullinen!

PT1H

12 h + 1½ h

Arviot (168 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
7 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
3 ½ dl kaakaojauhetta
1 rkl ruokasoodaa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl suolaa
3 ½ dl täysmaitoa
3 ½ dl kuumaa vettä
1 ¼ dl öljyä
5 pientä tai 4 isoa munaa
Kreemi
350 g voita
350 g maustamatonta tuorejuustoa
3 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 ¾ dl kaakaojauhetta
Koristelu
kaakaotäytekeksejä
pyöreitä suklaakeksejä tai suklaakarkkeja
suklaanappeja, sulatettua suklaata tai valmiita silmäkoristeita

Ohjeet

Aloita valmistamalla täytteeksi ja kuorrutteeksi tuleva kreemi. Kreemi kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta se ehtii jähmettyä ennen vatkaamista.

Mittaa kaikki kreemin ainekset kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoitellen. Älä anna kreemin kiehahtaa, vaan lämmitä, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä. Kaada valmiiksi kulhoon ja nosta jääkaappiin.

Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Saat muscovadosokerin parhaiten sekoittumaan sormilla nyppien. Lisää maito, vesi ja öljy. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita huolellisesti.

Vuoraa korkeareunainen uunipelti (31 x 39 cm) leivinpaperilla. Jos yksi leivinpaperi ei riitä peittämään kaikkia reunoja, käytä useampaa paperia. Kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Vatkaa kreemi kuohkeaksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtä suureen palaan.

Kokoa kakku tarjoilulautasen päälle laittamalla pohjia päällekkäin ja levittämällä kumpaankin väliin kreemiä. Huomaa, että kakkupohja on saattanut paistua uunissa keskeltä reunoja korkeammaksi. Kakun muodosta tulee symmetrisempi, kun asettelet pohjia siten, että ne ovat kallellaan vuorotellen vastakkaisille sivuille (lisäksi yhden pohjapalan voi puolittaa siten, että päätyihin osoittavat palat ovat paksumpia). Kuorruta kakku lopulla kreemillä.

Erota siipiä varten täytekekseistä toinen puolikas ja halkaise veitsellä kahtia. Tee silmäkoristeita suklaanapeista tai suklaasulaa pursottamalla. Liimaa silmät keksien tai konvehtien päälle suklaasulalla tai sokerikuorrutteella. Asettele lepakon osaset kuorrutteen pinnalle.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!