Ainekset
Taikina
7 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
3 ½ dl kaakaojauhetta
1 rkl ruokasoodaa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl suolaa
3 ½ dl täysmaitoa
3 ½ dl kuumaa vettä
1 ¼ dl öljyä
5 pientä tai 4 isoa munaa
Kreemi
350 g voita
350 g maustamatonta tuorejuustoa
3 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 ¾ dl kaakaojauhetta
Koristelu
kaakaotäytekeksejä
pyöreitä suklaakeksejä tai suklaakarkkeja
suklaanappeja, sulatettua suklaata tai valmiita silmäkoristeita
Ohjeet
Aloita valmistamalla täytteeksi ja kuorrutteeksi tuleva kreemi. Kreemi kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta se ehtii jähmettyä ennen vatkaamista.
Mittaa kaikki kreemin ainekset kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoitellen. Älä anna kreemin kiehahtaa, vaan lämmitä, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä. Kaada valmiiksi kulhoon ja nosta jääkaappiin.
Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Saat muscovadosokerin parhaiten sekoittumaan sormilla nyppien. Lisää maito, vesi ja öljy. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita huolellisesti.
Vuoraa korkeareunainen uunipelti (31 x 39 cm) leivinpaperilla. Jos yksi leivinpaperi ei riitä peittämään kaikkia reunoja, käytä useampaa paperia. Kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Vatkaa kreemi kuohkeaksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtä suureen palaan.
Kokoa kakku tarjoilulautasen päälle laittamalla pohjia päällekkäin ja levittämällä kumpaankin väliin kreemiä. Huomaa, että kakkupohja on saattanut paistua uunissa keskeltä reunoja korkeammaksi. Kakun muodosta tulee symmetrisempi, kun asettelet pohjia siten, että ne ovat kallellaan vuorotellen vastakkaisille sivuille (lisäksi yhden pohjapalan voi puolittaa siten, että päätyihin osoittavat palat ovat paksumpia). Kuorruta kakku lopulla kreemillä.
Erota siipiä varten täytekekseistä toinen puolikas ja halkaise veitsellä kahtia. Tee silmäkoristeita suklaanapeista tai suklaasulaa pursottamalla. Liimaa silmät keksien tai konvehtien päälle suklaasulalla tai sokerikuorrutteella. Asettele lepakon osaset kuorrutteen pinnalle.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.