Ainekset
Taikina
7 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
3 ½ dl kaakaojauhetta
1 rkl ruokasoodaa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl suolaa
3 ½ dl täysmaitoa
3 ½ dl kuumaa vettä
1 ¼ dl öljyä
5 pientä tai 4 isoa munaa
Kreemi
350 g voita
350 g maustamatonta tuorejuustoa
3 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 ¾ dl kaakaojauhetta
Koristelu
kaakaotäytekeksejä
pyöreitä suklaakeksejä tai suklaakarkkeja
suklaanappeja, sulatettua suklaata tai valmiita silmäkoristeita
Ohjeet
Aloita valmistamalla täytteeksi ja kuorrutteeksi tuleva kreemi. Kreemi kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta se ehtii jähmettyä ennen vatkaamista.
Mittaa kaikki kreemin ainekset kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoitellen. Älä anna kreemin kiehahtaa, vaan lämmitä, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä. Kaada valmiiksi kulhoon ja nosta jääkaappiin.
Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Saat muscovadosokerin parhaiten sekoittumaan sormilla nyppien. Lisää maito, vesi ja öljy. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita huolellisesti.
Vuoraa korkeareunainen uunipelti (31 x 39 cm) leivinpaperilla. Jos yksi leivinpaperi ei riitä peittämään kaikkia reunoja, käytä useampaa paperia. Kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Vatkaa kreemi kuohkeaksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtä suureen palaan.
Kokoa kakku tarjoilulautasen päälle laittamalla pohjia päällekkäin ja levittämällä kumpaankin väliin kreemiä. Huomaa, että kakkupohja on saattanut paistua uunissa keskeltä reunoja korkeammaksi. Kakun muodosta tulee symmetrisempi, kun asettelet pohjia siten, että ne ovat kallellaan vuorotellen vastakkaisille sivuille (lisäksi yhden pohjapalan voi puolittaa siten, että päätyihin osoittavat palat ovat paksumpia). Kuorruta kakku lopulla kreemillä.
Erota siipiä varten täytekekseistä toinen puolikas ja halkaise veitsellä kahtia. Tee silmäkoristeita suklaanapeista tai suklaasulaa pursottamalla. Liimaa silmät keksien tai konvehtien päälle suklaasulalla tai sokerikuorrutteella. Asettele lepakon osaset kuorrutteen pinnalle.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.