Ainekset
500 g kurpitsan ”lihaa” kuutioina
1 sipuli paloiteltuna
2 rkl öljyä
2 rkl currya
2 tl Dansukker Fariinisokeria
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 dl purjosilppua
½ paprika suikaleina
1 porkkana suikaleina
Ohjeet
Kuori ja paloittele kurpitsa ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää curry ja fariinisokeri, kääntele hetki. Lisää joukkoon kurpitsakuutiot ja sipuli käännellen. Mittaa joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio. Rouhi joukkoon mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt. Siivilöi neste talteen ja soseuta kurpitsa ja sipuli sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma ja keitinliemi. Keitosta saa tulla melko löysää. Kuumenna.
Jaa keitto annoskulhoihin ja koristele purjolla, paprika- ja porkkanasuikaleilla.
Vinkki!
Tarjoa seuraksi halutessasi rapeita krutonkeja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.