Ainekset
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Tomusokeria
125 g voita
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1 keltuainen
Kurpitsatäyte
300 g myskikurpitsaa (ilman kuorta)
2 kananmunaa
1–2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
ripaus suolaa
2 rkl vehnäjauhoa
2 dl kermaa
Koristeluun
kermavaahtoa
Ohjeet
Sekoita pohjan ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi käsin tai koneella.
Kauli taikina ja nosta se mieluiten irtopohjaiseen piirakkavuokaan (halk. n. 24 cm). Vuoraa reunat ja leikkaa pois ylimääräinen taikina. Pane vuoka jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Paloittele tarvittava määrä kurpitsaa pieniksi paloiksi, pane kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä noin 15–20 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee.
Siivilöi vesi pois ja soseuta kurpitsa. Anna jäähtyä hieman. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää loput ainekset ja sekoita täyte tasaiseksi.
Pistele piirakkapohja haarukalla ja kaada täyte päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ja pane se jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Pursota kermavaahtoa piirakan pinnalle tai tarjoa se erikseen.
Vinkki!
Voit käyttää muitakin kurpitsoita piirakkaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
 
			Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
 
			Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
 
			Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
 
			Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
 
			Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
 
			Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!
