Myskikurpitsa-mascarponeruudut

Ota tästä maistuva Halloween-leivonnaisohje! Myskikurpitsa-mascarponeruuduissa on ihanan mehevä pohja ja herkullinen kuorrutus.

12–16 annosta

PT45M
PT0M
Leivonnaiset

45 minuuttia

Arviot (25 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

300 g myskikurpitsaa
4 munaa
2 dl rypsiöljyä
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa

Pinnalle
250 g mascarponejuustoa
3–4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
muutama lakupala

Ohjeet

Poista myskikurpitsasta siemenet ja raasta hedelmäliha karkeaksi raasteeksi.

Riko munat kulhoon. Mittaa joukkoon öljy ja sokeri. Lisää myskikurpitsaraaste sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 20x30 cm.

Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Mittaa mascarponejuusto kulhoon ja vatkaa joukkoon sokerit. Levitä kuorrute jäähtyneen leivonnaisen pinnalle.

Leikkaa tasakokoisiksi ruuduiksi. Leikkaa lakupalat pienemmiksi ja laita ne ruutujen keskelle kummituksen silmiksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki!
Käytä gluteenittomaan versioon saman verran gluteenitonta jauhoseosta kuin vehnäjauhoja tai pussin ohjeen mukaan. Koristele gluteenittomilla lakuilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?