Myskikurpitsa-mascarponeruudut

Tässä Halloween-leivonnaisessa on ihanan mehevä pohja ja herkullinen kuorrutus.

12–16 annosta

PT40M

45 minuuttia

Arviot (25 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

300 g myskikurpitsaa
4 munaa
2 dl rypsiöljyä
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa

Pinnalle
250 g mascarponejuustoa
3–4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
muutama lakupala

Ohjeet

Poista myskikurpitsasta siemenet ja raasta hedelmäliha karkeaksi raasteeksi.

Riko munat kulhoon. Mittaa joukkoon öljy ja sokeri. Lisää myskikurpitsaraaste sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 20x30 cm.

Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Mittaa mascarponejuusto kulhoon ja vatkaa joukkoon sokerit. Levitä kuorrute jäähtyneen leivonnaisen pinnalle.

Leikkaa tasakokoisiksi ruuduiksi. Leikkaa lakupalat pienemmiksi ja laita ne ruutujen keskelle kummituksen silmiksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki!
Käytä gluteenittomaan versioon saman verran gluteenitonta jauhoseosta kuin vehnäjauhoja tai pussin ohjeen mukaan. Koristele gluteenittomilla lakuilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.