Myskikurpitsa-mascarponeruudut - Dansukker

Myskikurpitsa-mascarponeruudut

12–16 annosta 45 minuuttia
Tässä Halloween-leivonnaisessa on ihanan mehevä pohja ja herkullinen kuorrutus.
Myskikurpitsa-mascarponeruudut
Arvioi: (20kpl)

Ainekset

  • 300 g myskikurpitsaa
  • 4 munaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa

Pinnalle

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 3–4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • muutama lakupala

Poista myskikurpitsasta siemenet ja raasta hedelmäliha karkeaksi raasteeksi.

Riko munat kulhoon. Mittaa joukkoon öljy ja sokeri. Lisää myskikurpitsaraaste sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 20x30 cm.

Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Mittaa mascarponejuusto kulhoon ja vatkaa joukkoon sokerit. Levitä kuorrute jäähtyneen leivonnaisen pinnalle.

Leikkaa tasakokoisiksi ruuduiksi. Leikkaa lakupalat pienemmiksi ja laita ne ruutujen keskelle kummituksen silmiksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki!
Käytä gluteenittomaan versioon saman verran gluteenitonta jauhoseosta kuin vehnäjauhoja tai pussin ohjeen mukaan. Koristele gluteenittomilla lakuilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;