Kummituksen kurpitsakeitto - Dansukker

Kummituksen kurpitsakeitto

4–6 annosta 1½ tuntia
Helppo Halloween-koristeluidea valkosipulila maustetulle kurpitsakeitolle: keitettyyn kananmunaan silmät ja suu
Kummituksen kurpitsakeitto
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg kurpitsaa
  • 2–3 sipulia
  • 3–4 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • ½ l vettä
  • ½ l maitoa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • yhden sitruunan puristettu mehu
  • (suolaa)
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 4–6 keitettyä munaa
  • 8–12 mustapippuria (tai mustia oliivipaloja)

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Silppua kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia kuumassa kattilassa öljyssä yhdessä fariinisokerin kanssa. Lisää kurpitsa, vesi, maito ja kasvisliemikuutiot.

Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kurpitsa on pehmennyt. Siivilöi liemi talteen ja soseuta kasvikset. Lisää lientä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Lisää sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa joukkoon suolaa. Rouhi joukkoon mustapippuria.

Kuori kananmunat ja leikkaa alta pala, jotta kananmuna pysyy pystyssä lautasella. Tökkää silmiksi mustapippurit. Laita kummitus syvän lautasen keskelle ja kaada keittoa ympärille. Tarjoa heti!

Reseptin on laatinut

Dansukker

;