Hopeatoffee-suklaakakku

Samettisen pehmeä täytekakku, jossa maistuu suklaan lisäksi vivahdus lakritsia. Kummituskoristeilla teet leivonnaisesta hurjan Halloween-herkun.

18–20 annosta

1 vrk

Arviot (9 kpl)

Ainekset

Pohja
6 kananmunaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
25 g voita
n. 1 dl korppujauhoja tai mantelijauhetta
Kostutus
3 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
200 g hopeatoffee-karamelleja tai -patukoita
2 dl kuohukermaa
¾ dl Dansukker Tummaa Siirappia
6 liivatelehteä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
200 g taloussuklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl vettä
Kuorrutus
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3–6 suukkoa
125–250 g sokerimassaa
(Dansukker Tomusokeria tai perunajauhoja)
sokerisilmiä (leivontatarvikekaupoista)

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikinaan nostellen.

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 26 cm:n kakkuvuoka. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen yhtä suureen osaan ja vuoraa paistovuoka muutamalla isolla tuorekelmupalalla siten, että kelmu tulee vuoan reunojen yli. Laita kakun päällimmäinen kerros vuokaan ylösalaisin.

Sekoita kostutusliemen maito ja vaniljasokeri keskenään ja kostuta kakkupohja liemellä.

Laita hopeatoffeet, kerma ja siirappi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes se muuttuu mustaksi ja hieman sakenee. Jäähdytä.

Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.

Yhdistä suklaa ja hopeatoffeekastike kerma-mascarponevaahdon joukkoon ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa seos tasaiseksi.

Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja purista joukkoon vedessä liotetut liivatelehdet, sekoita. Kaada liemi vaahdon joukkoon ja kääntele massa tasaiseksi.

Kaada puolet täytteestä kostutetun kakkupohjan päälle, nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja kaada loppu täyte vuokaan. Nosta päälle kakun pohjaosa ylösalaisin ja kostuta. Nosta kelmulla suojattuna jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Levitä kermavaahto ilmavasti kakun pinnalle. Jätä reunat näkyviin.
Valmista kummitukset.

Ota suukoista foliokuori pois. Kaulitse sokerimassa ohueksi tasapaksuksi levyksi ja käytä apuna tarvittaessa perunajauhoja tai tomusokeria. Ota sopivan kokoisella jälkiruokakulholla massasta pyöreitä levyjä ja asettele ne suukkojen päälle. Paina massa siten, että koko suukko peittyy. Paina silmiksi sokerisilmät. Mikäli ne eivät tartu sokerimassaan, voit liimata ne tomusokeri-vesiseoksella.

Asettele kummitukset kakun pinnalle ja tarjoa!

Vinkki!
Kakku maistuu myös muulloin kuin Halloweenina, koristele silloin kakku mielesi mukaan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.