Ainekset
Pohja
6 kananmunaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
25 g voita
n. 1 dl korppujauhoja tai mantelijauhetta
Kostutus
3 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
200 g hopeatoffee-karamelleja tai -patukoita
2 dl kuohukermaa
¾ dl Dansukker Tummaa Siirappia
6 liivatelehteä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
200 g taloussuklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl vettä
Kuorrutus
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3–6 suukkoa
125–250 g sokerimassaa
(Dansukker Tomusokeria tai perunajauhoja)
sokerisilmiä (leivontatarvikekaupoista)
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikinaan nostellen.
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 26 cm:n kakkuvuoka. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen yhtä suureen osaan ja vuoraa paistovuoka muutamalla isolla tuorekelmupalalla siten, että kelmu tulee vuoan reunojen yli. Laita kakun päällimmäinen kerros vuokaan ylösalaisin.
Sekoita kostutusliemen maito ja vaniljasokeri keskenään ja kostuta kakkupohja liemellä.
Laita hopeatoffeet, kerma ja siirappi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes se muuttuu mustaksi ja hieman sakenee. Jäähdytä.
Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto.
Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
Yhdistä suklaa ja hopeatoffeekastike kerma-mascarponevaahdon joukkoon ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa seos tasaiseksi.
Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja purista joukkoon vedessä liotetut liivatelehdet, sekoita. Kaada liemi vaahdon joukkoon ja kääntele massa tasaiseksi.
Kaada puolet täytteestä kostutetun kakkupohjan päälle, nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja kaada loppu täyte vuokaan. Nosta päälle kakun pohjaosa ylösalaisin ja kostuta. Nosta kelmulla suojattuna jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Levitä kermavaahto ilmavasti kakun pinnalle. Jätä reunat näkyviin.
Valmista kummitukset.
Ota suukoista foliokuori pois. Kaulitse sokerimassa ohueksi tasapaksuksi levyksi ja käytä apuna tarvittaessa perunajauhoja tai tomusokeria. Ota sopivan kokoisella jälkiruokakulholla massasta pyöreitä levyjä ja asettele ne suukkojen päälle. Paina massa siten, että koko suukko peittyy. Paina silmiksi sokerisilmät. Mikäli ne eivät tartu sokerimassaan, voit liimata ne tomusokeri-vesiseoksella.
Asettele kummitukset kakun pinnalle ja tarjoa!
Vinkki!
Kakku maistuu myös muulloin kuin Halloweenina, koristele silloin kakku mielesi mukaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.