
Leivo
pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara ja arkipäivän piristys. Perinteisesti myös juhlavassa kahvipöydässä tarjotaan yhtä tai useampaa lajia pikkuleipiä.
Usein kysyttyä kekseistä ja pikkuleivistä
Jääkaappikylmä taikina pitää muotonsa paremmin paistettaessa ja maku syvenee – erityisesti voipohjaisissa taikinoissa.
Useimmat keksit paistetaan 175–200 °C-asteessa, riippuen taikinasta ja toivotusta rakenteesta.
Parhaan tuloksen saa uunin keskitasolla – lämpö jakautuu tasaisesti ja keksit kypsyvät kauniisti.
Keksit ovat kypsiä, kun ne ovat reunoilta kullanruskeita ja keskeltä vielä hieman pehmeitä – ne jähmettyvät jäähtyessään.
Säilytä keksit ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä – ne säilyvät rapeina ja herkullisina useita päiviä.
Kyllä, keksi voi vanhentua – se pehmenee, menettää rapeutensa ja voi maistua tunkkaiselta. Säilytä ilmatiiviisti viileässä, niin kestää pidempään.
Pakkaa keksit kerroksittain leivinpaperin väliin rasiaan tai kääri yksittäin sellofaaniin – näin ne pysyvät ehjinä ja houkuttelevina.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?