Leivo
pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara ja arkipäivän piristys. Perinteisesti myös juhlavassa kahvipöydässä tarjotaan yhtä tai useampaa lajia pikkuleipiä.

Helpot muropikkuleivät

Suukot

Värikkäät pikkuleivät

Cookies

Aprikoosi-valkosuklaacookies

Vadelma-valkosuklaacookies

Gluteenittomat manteli-fariinikakut

Hanna-tädin kakut

Muroleivät

Kandisokerikeksit

Kaneliässät

Haarukkaleivät

Kinuskiset pikkuleivät

Gluteenittomat inkivääripikkuleivät

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Piparkakkucookies

Ylioppilaan rapeat valkosuklaapikkuleivät

Värikkäät marengit

Usein kysyttyä kekseistä ja pikkuleivistä

Jääkaappikylmä taikina pitää muotonsa paremmin paistettaessa ja maku syvenee – erityisesti voipohjaisissa taikinoissa.

Useimmat keksit paistetaan 175–200 °C-asteessa, riippuen taikinasta ja toivotusta rakenteesta.

Parhaan tuloksen saa uunin keskitasolla – lämpö jakautuu tasaisesti ja keksit kypsyvät kauniisti.

Keksit ovat kypsiä, kun ne ovat reunoilta kullanruskeita ja keskeltä vielä hieman pehmeitä – ne jähmettyvät jäähtyessään.

Säilytä keksit ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä – ne säilyvät rapeina ja herkullisina useita päiviä.

Kyllä, keksi voi vanhentua – se pehmenee, menettää rapeutensa ja voi maistua tunkkaiselta. Säilytä ilmatiiviisti viileässä, niin kestää pidempään.

Pakkaa keksit kerroksittain leivinpaperin väliin rasiaan tai kääri yksittäin sellofaaniin – näin ne pysyvät ehjinä ja houkuttelevina.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?