Värikkäät marengit

Värjää elintarvikeväreillä ja mausta rapeat marengit tilaisuuden ja makusi mukaan.

40–60 kpl

PT1H

5 tuntia

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4–5 munanvalkuaista (noin 150 g)
½ tl (viini)etikkaa

Ohjeet

1. Lämmitä uuni 200 °C:een. Leivinpaperoi uunipelti (30 x 40 cm) ja kaada sokeri pellille. Anna olla uunissa n. 5 minuuttia.

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää etikka.

3. Ota sokeri uunista ja laske uunin lämpötila 100 °C:een. Jatka vatkaamista keskinopeudella ja lisää vähitellen lämmin sokeri.

4. Vatkaa vielä suurimmalla nopeudella 5–10 minuuttia tai kunnes taikina on kiiltävää ja kokonaan jäähtynyt. Lisää lopuksi valitsemasi maku- ja väriaine.

5. Pursota tai lusikoi pieniä marenkeja pellille. Paista uunissa kolme tuntia. Sammuta uuni ja jätä marengit jälkilämpöön muutamaksi tunniksi, kunnes ne ovat täysin kuivuneet.

Maustamisvaihtoehtoja:

• 2 rkl sitruunankuoriraastetta, keltaista elintarvikeväriä

• 50 g kookoshiutaleita, joista puolet lisätään taikinaan ja loput sirotellaan marenkien päälle

• 3 rkl kuivattuja vadelmia, punaista/vaaleanpunaista elintarvikeväriä

• 3 rkl kaakaojauhetta, josta 1 rkl taikinaan ja 2 rkl sirotellaan marenkien päälle
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?