Ainekset
3 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4–5 munanvalkuaista (noin 150 g)
½ tl (viini)etikkaa
Ohjeet
1. Lämmitä uuni 200 °C:een. Leivinpaperoi uunipelti (30 x 40 cm) ja kaada sokeri pellille. Anna olla uunissa n. 5 minuuttia.
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää etikka.
3. Ota sokeri uunista ja laske uunin lämpötila 100 °C:een. Jatka vatkaamista keskinopeudella ja lisää vähitellen lämmin sokeri.
4. Vatkaa vielä suurimmalla nopeudella 5–10 minuuttia tai kunnes taikina on kiiltävää ja kokonaan jäähtynyt. Lisää lopuksi valitsemasi maku- ja väriaine.
5. Pursota tai lusikoi pieniä marenkeja pellille. Paista uunissa kolme tuntia. Sammuta uuni ja jätä marengit jälkilämpöön muutamaksi tunniksi, kunnes ne ovat täysin kuivuneet.
Maustamisvaihtoehtoja:
• 2 rkl sitruunankuoriraastetta, keltaista elintarvikeväriä
• 50 g kookoshiutaleita, joista puolet lisätään taikinaan ja loput sirotellaan marenkien päälle
• 3 rkl kuivattuja vadelmia, punaista/vaaleanpunaista elintarvikeväriä
• 3 rkl kaakaojauhetta, josta 1 rkl taikinaan ja 2 rkl sirotellaan marenkien päälle
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.