Vadelma-valkosuklaacookies

Kokeile tätä amerikkalaisten suklaahippukeksien marjaisaa muunnelmaa. Vadelma-valkosuklaacookies – helppoja tehdä, niin herkullisia ja rakenteeltaan pehmeän sitkeitä.

35 kpl

2 tuntia

Arviot (68 kpl)

Ainekset

175 g voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 muna
4 3/4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 dl valkosuklaahippuja
n. 2 dl pakastekuivattuja vadelmia

Ohjeet

Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää sokerit. Anna sokereiden hieman sulaa joukkoon.

Sekoita joukkoon vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

Lisää reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna.

Sekoita vehnäjauhot taikinaan muutamassa erässä. Käytä puulastaa, jonka avulla taikinaa on helppo käännellä.

Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten valkosuklaahiput. Sekoita lopuksi joukkoon vadelmat varovasti käännellen.

Annostele taikina kahden lusikan tai annostelukauhan avulla nokareiksi pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa 6–7 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, sillä uunien teho vaihtelee. Älä paista koviksi, vaan anna keksien ruskistua hieman reunoista, mutta jätä keskeltä pehmeiksi.

Halutessasi painele pinnalle paiston jälkeen hieman valkosuklaahippuja ja vadelmia.

Resepti ja kuva: Kinuskikiss

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?