Vadelma-valkosuklaacookies

Kokeile tätä amerikkalaisten suklaahippukeksien marjaisaa muunnelmaa. Vadelma-valkosuklaacookies – helppoja tehdä, niin herkullisia ja rakenteeltaan pehmeän sitkeitä.

35 kpl

2 tuntia

Arviot (68 kpl)

Ainekset

175 g voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 muna
4 3/4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 dl valkosuklaahippuja
n. 2 dl pakastekuivattuja vadelmia

Ohjeet

Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää sokerit. Anna sokereiden hieman sulaa joukkoon.

Sekoita joukkoon vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

Lisää reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna.

Sekoita vehnäjauhot taikinaan muutamassa erässä. Käytä puulastaa, jonka avulla taikinaa on helppo käännellä.

Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten valkosuklaahiput. Sekoita lopuksi joukkoon vadelmat varovasti käännellen.

Annostele taikina kahden lusikan tai annostelukauhan avulla nokareiksi pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa 6–7 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, sillä uunien teho vaihtelee. Älä paista koviksi, vaan anna keksien ruskistua hieman reunoista, mutta jätä keskeltä pehmeiksi.

Halutessasi painele pinnalle paiston jälkeen hieman valkosuklaahippuja ja vadelmia.

Resepti ja kuva: Kinuskikiss

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.