Helpot muropikkuleivät

Helpot muropikkuleivät sopivat arkeen ja juhlaan. Tällä perusohjeella loihdit murotaikinasta monenlaisia maistuvia pikkuleipiä eri muotoisina ja eri tavoin maustettuina ja koristeltuina.

45–50 kpl

PT75M
PT0M
Pikkuleivät

75 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl Dansukker Tomusokeria

(1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria)

200 g huoneenlämpöistä voita

Ohjeet

1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Jaa taikina neljään osaan, peitä palat kelmulla ja siirrä jääkaappiin 15–30 minuutiksi. Leivo taikinasta haluamasi pikkuleivät.

2. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 8–12 minuuttia pikkuleipien paksuudesta riippuen. Siirrä pikkuleivät jäähtymään ritilälle. Säilytä kuivassa.

 

Valitse pikkuleipäsuosikkisi vaikka seuraavista:

Pistaasipikkuleivät

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta kuvioita pyöreällä tai kukan muotoisella muotilla leivinpaperoidulle pellille. Voitele valkuaisella ja ripottele pinnalle pistaasipähkinärouhetta.

Mantelipuikot

Pyöritä taikina sormen paksuisiksi tangoiksi. Leikkaa ne 5 cm:n paloiksi. Sekoita 3/4 dl mantelirouhetta ja 3/4 dl raesokeria lautasella. Voitele taikinapalat valkuaisella ja painele seokseen.

Wienertangot

Keitä ensin mieleisesi hillo. Muotoile taikina tangoiksi. Pane tangot leivinpaperoidulle pellille ja litistä kevyesti. Paina keskelle syvennys ja täytä se hillolla. Ota pelti paiston jälkeen uunista ja leikkaa tangot heti viipaleiksi. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan sekoittaen. Kun tahna on sopivan paksua, pursota siitä jäähtyneiden pikkuleipien päälle koristeraidat.

Brysselin keksit               

Värjää sokeria elintarvikevärillä. Muotoile taikina neljäksi tangoksi, halkaisijaltaan noin 4 cm. Voitele tangot valkuaisella ja pyöritä värjätyssä kidesokerissa. Leikkaa tangot viipaleiksi (noin 1 cm) ja nosta leivinpaperoidulle pellille.

Suklaiset brysselin keksit

Lisää 4 rkl tummaa kaakaojauhetta taikinaan. Muotoile kustakin taikinapalasta tanko, halkaisijaltaan noin 4 cm. Voitele tangot valkuaisella ja pyöritä raesokerissa. Leikkaa tangot viipaleiksi (noin 1 cm) ja nosta leivinpaperoidulle pellille.

Kanelipikkuleivät

Sekoita keskenään 1/2 dl kidesokeria ja 1 1/2 tl kanelia tai käytä Dansukker Kanelisokeria. Muotoile taikina neljäksi tangoksi, halkaisijaltaan noin 4 cm. Voitele tangot valkuaisella ja pyöritä kanelisokerissa. Leikkaa tangot viipaleiksi (noin 1 cm) ja nosta leivinpaperoidulle pellille.

Puolikuut

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 2 mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta kuvioita pyöreällä muotilla leivinpaperoidulle pellille. Taita pikkuleivät kahtia ja voitele valkuaisella.  Sekoita keskenään raesokeria, manteli- ja pistaasipähkinärouhetta. Ripottele seosta pikkuleiville. (Voit myös täyttää pikkuleivät itse tehdyllä hillolla. Laita nokare hilloa ennen kuin taitat pikkuleivät kahtia.)

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?