Helpot muropikkuleivät

Helpot muropikkuleivät sopivat arkeen ja juhlaan. Tällä perusohjeella loihdit murotaikinasta monenlaisia maistuvia pikkuleipiä eri muotoisina ja eri tavoin maustettuina ja koristeltuina.

45–50 kpl

PT75M
PT0M
Pikkuleivät

75 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl Dansukker Tomusokeria

(1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria)

200 g huoneenlämpöistä voita

Ohjeet

1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Jaa taikina neljään osaan, peitä palat kelmulla ja siirrä jääkaappiin 15–30 minuutiksi. Leivo taikinasta haluamasi pikkuleivät.

2. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 8–12 minuuttia pikkuleipien paksuudesta riippuen. Siirrä pikkuleivät jäähtymään ritilälle. Säilytä kuivassa.

 

Valitse pikkuleipäsuosikkisi vaikka seuraavista:

Pistaasipikkuleivät

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta kuvioita pyöreällä tai kukan muotoisella muotilla leivinpaperoidulle pellille. Voitele valkuaisella ja ripottele pinnalle pistaasipähkinärouhetta.

Mantelipuikot

Pyöritä taikina sormen paksuisiksi tangoiksi. Leikkaa ne 5 cm:n paloiksi. Sekoita 3/4 dl mantelirouhetta ja 3/4 dl raesokeria lautasella. Voitele taikinapalat valkuaisella ja painele seokseen.

Wienertangot

Keitä ensin mieleisesi hillo. Muotoile taikina tangoiksi. Pane tangot leivinpaperoidulle pellille ja litistä kevyesti. Paina keskelle syvennys ja täytä se hillolla. Ota pelti paiston jälkeen uunista ja leikkaa tangot heti viipaleiksi. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan sekoittaen. Kun tahna on sopivan paksua, pursota siitä jäähtyneiden pikkuleipien päälle koristeraidat.

Brysselin keksit               

Värjää sokeria elintarvikevärillä. Muotoile taikina neljäksi tangoksi, halkaisijaltaan noin 4 cm. Voitele tangot valkuaisella ja pyöritä värjätyssä kidesokerissa. Leikkaa tangot viipaleiksi (noin 1 cm) ja nosta leivinpaperoidulle pellille.

Suklaiset brysselin keksit

Lisää 4 rkl tummaa kaakaojauhetta taikinaan. Muotoile kustakin taikinapalasta tanko, halkaisijaltaan noin 4 cm. Voitele tangot valkuaisella ja pyöritä raesokerissa. Leikkaa tangot viipaleiksi (noin 1 cm) ja nosta leivinpaperoidulle pellille.

Kanelipikkuleivät

Sekoita keskenään 1/2 dl kidesokeria ja 1 1/2 tl kanelia tai käytä Dansukker Kanelisokeria. Muotoile taikina neljäksi tangoksi, halkaisijaltaan noin 4 cm. Voitele tangot valkuaisella ja pyöritä kanelisokerissa. Leikkaa tangot viipaleiksi (noin 1 cm) ja nosta leivinpaperoidulle pellille.

Puolikuut

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 2 mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta kuvioita pyöreällä muotilla leivinpaperoidulle pellille. Taita pikkuleivät kahtia ja voitele valkuaisella.  Sekoita keskenään raesokeria, manteli- ja pistaasipähkinärouhetta. Ripottele seosta pikkuleiville. (Voit myös täyttää pikkuleivät itse tehdyllä hillolla. Laita nokare hilloa ennen kuin taitat pikkuleivät kahtia.)

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.