Ainekset
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Tomusokeria
(1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria)
200 g huoneenlämpöistä voita
Ohjeet
1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Jaa taikina neljään osaan, peitä palat kelmulla ja siirrä jääkaappiin 15–30 minuutiksi. Leivo taikinasta haluamasi pikkuleivät.
2. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 8–12 minuuttia pikkuleipien paksuudesta riippuen. Siirrä pikkuleivät jäähtymään ritilälle. Säilytä kuivassa.
Valitse pikkuleipäsuosikkisi vaikka seuraavista:
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta kuvioita pyöreällä tai kukan muotoisella muotilla leivinpaperoidulle pellille. Voitele valkuaisella ja ripottele pinnalle pistaasipähkinärouhetta.
Pyöritä taikina sormen paksuisiksi tangoiksi. Leikkaa ne 5 cm:n paloiksi. Sekoita 3/4 dl mantelirouhetta ja 3/4 dl raesokeria lautasella. Voitele taikinapalat valkuaisella ja painele seokseen.
Keitä ensin mieleisesi hillo. Muotoile taikina tangoiksi. Pane tangot leivinpaperoidulle pellille ja litistä kevyesti. Paina keskelle syvennys ja täytä se hillolla. Ota pelti paiston jälkeen uunista ja leikkaa tangot heti viipaleiksi. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan sekoittaen. Kun tahna on sopivan paksua, pursota siitä jäähtyneiden pikkuleipien päälle koristeraidat.
Värjää sokeria elintarvikevärillä. Muotoile taikina neljäksi tangoksi, halkaisijaltaan noin 4 cm. Voitele tangot valkuaisella ja pyöritä värjätyssä kidesokerissa. Leikkaa tangot viipaleiksi (noin 1 cm) ja nosta leivinpaperoidulle pellille.
Lisää 4 rkl tummaa kaakaojauhetta taikinaan. Muotoile kustakin taikinapalasta tanko, halkaisijaltaan noin 4 cm. Voitele tangot valkuaisella ja pyöritä raesokerissa. Leikkaa tangot viipaleiksi (noin 1 cm) ja nosta leivinpaperoidulle pellille.
Sekoita keskenään 1/2 dl kidesokeria ja 1 1/2 tl kanelia tai käytä Dansukker Kanelisokeria. Muotoile taikina neljäksi tangoksi, halkaisijaltaan noin 4 cm. Voitele tangot valkuaisella ja pyöritä kanelisokerissa. Leikkaa tangot viipaleiksi (noin 1 cm) ja nosta leivinpaperoidulle pellille.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 2 mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta kuvioita pyöreällä muotilla leivinpaperoidulle pellille. Taita pikkuleivät kahtia ja voitele valkuaisella. Sekoita keskenään raesokeria, manteli- ja pistaasipähkinärouhetta. Ripottele seosta pikkuleiville. (Voit myös täyttää pikkuleivät itse tehdyllä hillolla. Laita nokare hilloa ennen kuin taitat pikkuleivät kahtia.)
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?