Ainekset
100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
1 muna
1 dl sokerijuurikaskuitua tai gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 dl kermaa tai maitoa
Ohjeet
Vaahdota rasva, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, hienonnettu inkivääri ja kerma tai maito. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.
Nosta kulho noin tunniksi jääkaappiin ja pyöritä sitten tasakokoisiksi palloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Litistä hieman ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Säilytä lasipurkissa huoneenlämmössä.
Vinkki!
Jauhomäärä on viitteellinen, sillä jauhomerkit ja -erät vaihtelevat.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!