Ainekset
Keksitaikina
1 dl mantelirouhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
100 g tummaa suklaata
230 g pehmeää voita
3 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 kananmuna
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl ruokasoodaa
Lisäksi
vaniljajäätelöä
Ohjeet
Rouhi suklaa. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita jauhot ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon pähkinä- ja suklaarouheet.
Jaa taikina 45 osaan ja pyörittele palloiksi. Pane pallot leivinpaperoidulle pellille ja painele litteiksi. Paista 190-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa jäätelö sopivan paksuisiksi viipaleiksi. Paina pyöreällä muotilla tai lasilla sopiva pala kahden keksin väliin. Pane jäätelökeksit pakastimeen ennen tarjoilua.
Jäätelökupit
Voit paistaa taikinasta myös keksikuppeja. Pane pieni taikinapallo (n. 25 g) voidellun muffinipellin koloon. Paina keskelle kolo käyttäen apuna jotain kovaa esinettä. Paista kupit 190-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa jäätelön (ja marjojen) kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?