Jäätelökeksit

Jäätelöä kahden pähkinäisen keksin välissä: siinäpä oiva Amerikan herkku. Voit leipoa hyvänmakuisesta taikinasta myös keksikuppeja tai cookie-keksejä.

45 minuuttia

Arviot (22 kpl)

Ainekset

Keksitaikina
1 dl mantelirouhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
100 g tummaa suklaata
230 g pehmeää voita
3 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 kananmuna
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl ruokasoodaa
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Ohjeet

Rouhi suklaa. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita jauhot ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon pähkinä- ja suklaarouheet.

Jaa taikina 45 osaan ja pyörittele palloiksi. Pane pallot leivinpaperoidulle pellille ja painele litteiksi. Paista 190-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäätelö sopivan paksuisiksi viipaleiksi. Paina pyöreällä muotilla tai lasilla sopiva pala kahden keksin väliin. Pane jäätelökeksit pakastimeen ennen tarjoilua.

Jäätelökupit
Voit paistaa taikinasta myös keksikuppeja. Pane pieni taikinapallo (n. 25 g) voidellun muffinipellin koloon. Paina keskelle kolo käyttäen apuna jotain kovaa esinettä. Paista kupit 190-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa jäätelön (ja marjojen) kera.  
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.