Jäätelökeksit

Jäätelöä kahden pähkinäisen keksin välissä: siinäpä oiva Amerikan herkku. Voit leipoa hyvänmakuisesta taikinasta myös keksikuppeja tai cookie-keksejä.

45 minuuttia

Arviot (22 kpl)

Ainekset

Keksitaikina
1 dl mantelirouhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
100 g tummaa suklaata
230 g pehmeää voita
3 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 kananmuna
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl ruokasoodaa
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Ohjeet

Rouhi suklaa. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita jauhot ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon pähkinä- ja suklaarouheet.

Jaa taikina 45 osaan ja pyörittele palloiksi. Pane pallot leivinpaperoidulle pellille ja painele litteiksi. Paista 190-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäätelö sopivan paksuisiksi viipaleiksi. Paina pyöreällä muotilla tai lasilla sopiva pala kahden keksin väliin. Pane jäätelökeksit pakastimeen ennen tarjoilua.

Jäätelökupit
Voit paistaa taikinasta myös keksikuppeja. Pane pieni taikinapallo (n. 25 g) voidellun muffinipellin koloon. Paina keskelle kolo käyttäen apuna jotain kovaa esinettä. Paista kupit 190-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa jäätelön (ja marjojen) kera.  
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?