Muroleivät

Perusmurotaikinasta leivot monenlaisia pikkuleipiä. Taikinan voi maustaa eri tavoin. Sen voi kaulita, muotoilla tai pursottaa. Myös pinnan voi koristella.

25 minuuttia

Arviot (62 kpl)

Ainekset

200 g voita
100 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
300 g (4 ½ dl) vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä, sitruunamehua tai kahvia
Dansukker Kanelisokeria

Ohjeet

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Taikinan voi tehdä myös vaahdottamatta mittaamalla kaikki ainekset yhtäaikaa monitoimikoneeseen. Anna taikinan tasaantua kymmenisen minuuttia jääkaapissa ja leivo pikkuleiviksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki!
Perusmurotaikinasta voi tehdä monenlaisia pikkuleipiä.

Taikinaan voi lisätä sitruunan tai appelsiinin kuorta ja tilkan mehua, kaakaota tai kanelisokeria. Jauhetulla mantelilla tai pähkinällä tai kookoshiutaleilla voi korvata 1/3 jauhoista. Joukkoon voi lisätä myös hienoksi hakattuja kuivattuja hedelmiä tai mantelimassaa.

Murotaikinan voi kaulita ja ottaa levystä muotilla pikkuleipiä, jotka voi paistamisen jälkeen sivellä hillolla ja asettaa kaksi pikkuleipää vastakkain. Pinnan voi koristaa tomusokerikuorrutuksella ja rakeilla.
Taikinan voi pursottaa pelille tai muovata tangoiksi, palloiksi tai kakkusiksi.
Taikinatangot voi pyörittää kanelisokerissa ja taivuttaa S-kirjaimen muotoon.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.