Ainekset
200 g voita
100 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
300 g (4 ½ dl) vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä, sitruunamehua tai kahvia
Dansukker Kanelisokeria
Ohjeet
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Taikinan voi tehdä myös vaahdottamatta mittaamalla kaikki ainekset yhtäaikaa monitoimikoneeseen. Anna taikinan tasaantua kymmenisen minuuttia jääkaapissa ja leivo pikkuleiviksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Vinkki!
Perusmurotaikinasta voi tehdä monenlaisia pikkuleipiä.
Taikinaan voi lisätä sitruunan tai appelsiinin kuorta ja tilkan mehua, kaakaota tai kanelisokeria. Jauhetulla mantelilla tai pähkinällä tai kookoshiutaleilla voi korvata 1/3 jauhoista. Joukkoon voi lisätä myös hienoksi hakattuja kuivattuja hedelmiä tai mantelimassaa.
Murotaikinan voi kaulita ja ottaa levystä muotilla pikkuleipiä, jotka voi paistamisen jälkeen sivellä hillolla ja asettaa kaksi pikkuleipää vastakkain. Pinnan voi koristaa tomusokerikuorrutuksella ja rakeilla.
Taikinan voi pursottaa pelille tai muovata tangoiksi, palloiksi tai kakkusiksi.
Taikinatangot voi pyörittää kanelisokerissa ja taivuttaa S-kirjaimen muotoon.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?