Muroleivät

Perusmurotaikinasta leivot monenlaisia pikkuleipiä. Taikinan voi maustaa eri tavoin. Sen voi kaulita, muotoilla tai pursottaa. Myös pinnan voi koristella.

25 minuuttia

Arviot (55 kpl)

Ainekset

200 g voita
100 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
300 g (4 ½ dl) vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä, sitruunamehua tai kahvia
Dansukker Kanelisokeria

Ohjeet

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Taikinan voi tehdä myös vaahdottamatta mittaamalla kaikki ainekset yhtäaikaa monitoimikoneeseen. Anna taikinan tasaantua kymmenisen minuuttia jääkaapissa ja leivo pikkuleiviksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki!
Perusmurotaikinasta voi tehdä monenlaisia pikkuleipiä.

Taikinaan voi lisätä sitruunan tai appelsiinin kuorta ja tilkan mehua, kaakaota tai kanelisokeria. Jauhetulla mantelilla tai pähkinällä tai kookoshiutaleilla voi korvata 1/3 jauhoista. Joukkoon voi lisätä myös hienoksi hakattuja kuivattuja hedelmiä tai mantelimassaa.

Murotaikinan voi kaulita ja ottaa levystä muotilla pikkuleipiä, jotka voi paistamisen jälkeen sivellä hillolla ja asettaa kaksi pikkuleipää vastakkain. Pinnan voi koristaa tomusokerikuorrutuksella ja rakeilla.
Taikinan voi pursottaa pelille tai muovata tangoiksi, palloiksi tai kakkusiksi.
Taikinatangot voi pyörittää kanelisokerissa ja taivuttaa S-kirjaimen muotoon.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.