Aprikoosi-valkosuklaacookies

Aprikoosi-valkosuklaacookies – helppo ja herkullinen keksi arkeen ja juhlapöytään. Koristele tomusokerikuorrutuksella ja nonparelleilla.

noin 30 kpl

PT25M

30 min

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g voita sulatettuna
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl (luomu)sitruunan kuoriraastetta
50 g valkosuklaata rouhittuna
100 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna

Koristeluun
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1–2 rkl sitruunamehua
värikkäitä nonparelleja

Ohjeet

1. Mittaa sokerit isoon kulhoon ja sekoita joukkoon hieman jäähtynyt voisula. Lisää joukkoon kananmuna hyvin sekoittaen.

2. Yhdistä leivinjauhe, vehnäjauhot ja sitruunankuoriraaste ja sekoita ne taikinaan.

3. Kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaa ja aprikoosit.

4. Ota reilu ruokalusikallinen taikinaa, pyöritä se palloksi ja nosta suoraan leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jätä leviämisvaraa.

5. Litistä palloja hieman ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

6. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kuorrutukseksi. Valuta kekseille kuorrutetta ja ripottele pinnoille nonparelleja.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?