Aprikoosi-valkosuklaacookies

Aprikoosi-valkosuklaacookies – helppo ja herkullinen keksi arkeen ja juhlapöytään. Koristele tomusokerikuorrutuksella ja nonparelleilla.

noin 30 kpl

30 min

Arviot (0 kpl)

Ainekset

3 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g voita sulatettuna
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl (luomu)sitruunan kuoriraastetta
50 g valkosuklaata rouhittuna
100 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna

Koristeluun
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1–2 rkl sitruunamehua
värikkäitä nonparelleja

Ohjeet

1. Mittaa sokerit isoon kulhoon ja sekoita joukkoon hieman jäähtynyt voisula. Lisää joukkoon kananmuna hyvin sekoittaen.

2. Yhdistä leivinjauhe, vehnäjauhot ja sitruunankuoriraaste ja sekoita ne taikinaan.

3. Kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaa ja aprikoosit.

4. Ota reilu ruokalusikallinen taikinaa, pyöritä se palloksi ja nosta suoraan leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jätä leviämisvaraa.

5. Litistä palloja hieman ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

6. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kuorrutukseksi. Valuta kekseille kuorrutetta ja ripottele pinnoille nonparelleja.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.