Ainekset
3 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g voita sulatettuna
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl (luomu)sitruunan kuoriraastetta
50 g valkosuklaata rouhittuna
100 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
Koristeluun
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1–2 rkl sitruunamehua
värikkäitä nonparelleja
Ohjeet
1. Mittaa sokerit isoon kulhoon ja sekoita joukkoon hieman jäähtynyt voisula. Lisää joukkoon kananmuna hyvin sekoittaen.
2. Yhdistä leivinjauhe, vehnäjauhot ja sitruunankuoriraaste ja sekoita ne taikinaan.
3. Kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaa ja aprikoosit.
4. Ota reilu ruokalusikallinen taikinaa, pyöritä se palloksi ja nosta suoraan leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jätä leviämisvaraa.
5. Litistä palloja hieman ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
6. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kuorrutukseksi. Valuta kekseille kuorrutetta ja ripottele pinnoille nonparelleja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.