Ainekset
3 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g voita sulatettuna
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl (luomu)sitruunan kuoriraastetta
50 g valkosuklaata rouhittuna
100 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
Koristeluun
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1–2 rkl sitruunamehua
värikkäitä nonparelleja
Ohjeet
1. Mittaa sokerit isoon kulhoon ja sekoita joukkoon hieman jäähtynyt voisula. Lisää joukkoon kananmuna hyvin sekoittaen.
2. Yhdistä leivinjauhe, vehnäjauhot ja sitruunankuoriraaste ja sekoita ne taikinaan.
3. Kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaa ja aprikoosit.
4. Ota reilu ruokalusikallinen taikinaa, pyöritä se palloksi ja nosta suoraan leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jätä leviämisvaraa.
5. Litistä palloja hieman ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
6. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kuorrutukseksi. Valuta kekseille kuorrutetta ja ripottele pinnoille nonparelleja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!