Ylioppilaan rapeat valkosuklaapikkuleivät

Rapeat pikkuleivät koristellaan yo-lakeiksi ylioppilasjuhliin. Muihin juhliin ne voi koristella valkosuklaaraidoilla tai tomusokerikuorrutteella.

noin 120 kpl

2 tuntia

Arviot (55 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g mantelijauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g valkosuklaarouhetta

Koristeluun
100 g tummaa suklaata
pehmeitä kultahelmiä

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja valkosuklaarouhe.

Laita taikina kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Leikkaa päästä pieni pala ja pursota euron (!) kokoisia pikkuleipiä viiden pikkuleivän riveihin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä rivien väliin leviämisvaraa.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Jätä hetkeksi kovettumaan uunipellille.

Paloittele tumma suklaa reunalliselle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Kasta rapean pikkuleivän reuna suklaaseen ja nosta leivinpaperille jähmettymään. Paina jokaiseen pikkuleipään pehmeä kultahelmi lyyraksi ennen kuin suklaa on jähmettynyt.

Vinkki!
Muihin juhliin pikkuleivät voi koristella valkosuklaaraidoilla tai tomusokerikuorrutteella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.