Ainekset
150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g mantelijauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g valkosuklaarouhetta
Koristeluun
100 g tummaa suklaata
pehmeitä kultahelmiä
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja valkosuklaarouhe.
Laita taikina kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Leikkaa päästä pieni pala ja pursota euron (!) kokoisia pikkuleipiä viiden pikkuleivän riveihin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä rivien väliin leviämisvaraa.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Jätä hetkeksi kovettumaan uunipellille.
Paloittele tumma suklaa reunalliselle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Kasta rapean pikkuleivän reuna suklaaseen ja nosta leivinpaperille jähmettymään. Paina jokaiseen pikkuleipään pehmeä kultahelmi lyyraksi ennen kuin suklaa on jähmettynyt.
Vinkki!
Muihin juhliin pikkuleivät voi koristella valkosuklaaraidoilla tai tomusokerikuorrutteella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?