Maistuva joulu
Tummalla Siirapilla

Dansukker Tumma Siirappi on tuonut joulun maun suomalaisille jo sukupolvien ajan. Aito ja alkuperäinen Tumma Siirappi syntyy yhä tänäänkin Kirkkonummella, missä Suomen Sokerin siirappimestarit valmistavat sitä suurella sydämellä. Tumman Siirapin täyteläinen, jäljittelemätön maku on peräisin sokeriruo'osta.

Perinteinen Tumma Siirappi on joulupipareiden tärkeä ainesosa ja antaa herkullisen  paahteista makua ja mehevyyttä niin maustekakkuihin, saaristolaisleipään kuin joululaatikoihin – ja paljon muuhun!

Maustekakku

Helppo pipariresepti

Saaristolaisleipä

Siirappi-suklaakastike

Siirappikinuski-puolukkatorttu

Mummin siirappikakku

Taateli-vaniljakierteet

Taateli-mascarponekakkuset

Kinuskinen maustetäytekakku

Piparimuffinit

Nekut

Gluteeniton limppu

Lanttulaatikko

Uunijuurekset

Punajuurilaatikko

Usein kysyttyjä kysymyksiä tummasta siirapista joululeivonnassa

Tumma siirappi tuo leivonnaisiin, mehevyyttä, täyteläisyyttä ja pehmeää makeutta. Se korostaa joulun mausteita ja antaa taikinalle kauniin, hieman karamellimaisen sävyn.

Tumma siirappi sopii erityisesti piparkakkuihin, maustekakkuihin, joululimppuun ja saaristolaisleipään. Se tuo esiin mausteiden aromit ja tekee rakenteesta mehevän.

Tumma siirappi antaa piparkakkutaikinalle syvän värin, runsaan maun ja auttaa pitämään taikinan koossa. Se myös vaikuttaa kekseihin paistettaessa, tehden niistä rapeita mutta täyteläisiä.

Piparkakkutaikinaan käytetään tyypillisesti noin 1 dl tummaa siirappia per 400 g jauhoja. Määrä voi vaihdella reseptin mukaan, mutta siirappi on olennainen osa makua ja rakennetta. Katso kootut piparkakkureseptimme.

Joulukakuissa tumma siirappi tekee rakenteesta kosteamman ja säilyvyydeltään paremman. Se sitoo kosteutta ja tuo kahvikakkuun juuri sen mehevyyden, joka paranee ajan myötä.

Kyllä – tumma siirappi antaa voimakkaamman ja syvemmän maun kuin vaalea. Se tuo esiin erityisesti joululeivonnaisten mausteet ja tekee mausta täyteläisemmän.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Omena-kanelitoffee

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Viikuna-omenamarmeladi

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.