Kinuskinen maustetäytekakku

Helppo jouluinen maustekakku saa uutta makua ja mehevyyttä tuorejuustotäytteestä ja kinuskikuorrutuksesta.

20 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (132 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kakku
5 ½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kutakin: kardemummaa, kanelia, inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
3 dl Dansukker Tummaa siirappia
250 g voita tai margariinia sulatettuna
4 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
Kostutus
1 dl appelsiinista puristettua mehua
Muscovadokinuski
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 dl kuohukermaa
Täyte
300 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 21 %)
100 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 luomuappelsiinin kuoriraaste
Viimeistelyyn
2 dl jäisiä puolukoita

Ohjeet

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (ø 19 cm, reuna 12 cm).

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

3. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon, lisää mausteet ja sekoita.

4. Lisää siirappi, munat, rasva ja kermaviili. Sekoita hyvin. Anna taikinan seistä pari minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada taikina vuokaan.

5. Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista ottoa cocktailtikulla kakun keskeltä. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakku. Anna jäähtyä.

6. Mittaa muscovadokinuskin aineet kattilaan, keitä n. 15 minuuttia, sekoita välillä. Jäähdytä haaleaksi.

7. Sekoita täytteen aineet keskenään esim. lastalla. Leikkaa kakku kolmeksi tasapaksuksi levyksi, kostuta levyt. Siirrä pohjalevy tarjoiluvadille. Levitä runsas 1/3 täytettä päälle, jatka samoin seuraavan kerroksen kanssa. Pane kansilevy päälle, levitä loput täytteestä ja ripottele puolet puolukoista pinnalle. Valuta kinuski päälle ja viimeistele puolukoilla.

Anna kakun makujen tasaantua vartti ennen tarjoamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.