Ainekset
200 g voita tai margariinia
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–22 %)
1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
maustemitallinen suolaa
Siirappikinuski
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
2 kanelitankoa
Pinnalle
puolukoita
Koristeluun
syötäviä kukkia ja mintunlehtiä
Ohjeet
Voitele ja leivitä tasapohjainen kakkuvuoka (ø 25–27 cm).
Valmista taikina huoneenlämpöisistä aineksista. Vatkaa rasva, tuorejuusto, siirappi ja ruokokidesokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos vaahtoon huolellisesti sekoittaen pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.
Paista 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyys keskikohdasta cocktailtikulla ennen uunista ottamista. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
Mittaa kinuskin ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia, sekoita silloin tällöin. Poista kanelitangot, jäähdytä kinuski huoneenlämpöiseksi ja levitä se jäähtyneen kakun päälle.
Säilytä kakku jääkaapissa, ota huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen tarjoamista ja ripottele kohmeiset puolukat kinuskin päälle. Koristele halutessasi syötävillä kukilla ja mintun lehdillä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.