Pikkeliliemi
Keitä punajuuret napakan kypsiksi, koosta riippuen noin 30 minuuttia.
Jäähdytä punajuuret, poista kannat ja kuoret. Leikkaa punajuuret haarukkapaloiksi.
Kumoa punajuuret litran vetoiseen, puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin.
Mittaa etikka, mehu ja siirappi kattilaan. Vuole kuorimaveitsellä inkivääristä muutama lastu ja lisää ne muiden mausteiden kanssa kattilaan. Kiehauta ainekset sekoitellen ja kaada kuuma liemi punajuurien päälle. Kääntele purkkia muutaman kerran ylösalaisin. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
Anna punajuurien maustua jääkaapissa pari päivää. Kääntele purkkia välillä, jotta ainekset maustuvat tasaisesti. Pikkelipunajuuret säilyvät kylmässä noin kolme viikkoa.
Vinkki!
Pikkelipunajuuret sopivat mainiosti jouluiseen rosolliin tai muihin salaatteihin.
Yhdistä mausteiset punajuuret vaikkapa homejuuston, omenan ja pähkinöiden kanssa vihersalaattiin. Käytä pikkelilientä osana öljypohjaista salaattikastiketta.
Reseptin on laatinut