Joulun pikkelöidyt punajuuret

Helpot pikkelipunajuuret saavat jouluisen makunsa kanelista, tähtianiksesta ja inkivääristä. Joulun pikkelöidyt punajuuret sopivat mainiosti rosolliin tai joulusalaattiin sinihomejuuston seurana.

1 litra

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g punajuuria

Pikkeliliemi
2 dl punaviinietikkaa
2 dl karpalo- tai puolukkamehujuomaa
1½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
2–3 lastua tuoretta inkivääriä
3–4 tähtianista
2 kanelitankoa
1 tl suolaa
1 tl kokonaisia maustepippureita
muutama rosmariinitupsu

 

Ohjeet

Keitä punajuuret napakan kypsiksi, koosta riippuen noin 30 minuuttia.

Jäähdytä punajuuret, poista kannat ja kuoret. Leikkaa punajuuret haarukkapaloiksi.

Kumoa punajuuret litran vetoiseen, puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin.

Mittaa etikka, mehu ja siirappi kattilaan. Vuole kuorimaveitsellä inkivääristä muutama lastu ja lisää ne muiden mausteiden kanssa kattilaan. Kiehauta ainekset sekoitellen ja kaada kuuma liemi punajuurien päälle. Kääntele purkkia muutaman kerran ylösalaisin. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Anna punajuurien maustua jääkaapissa pari päivää. Kääntele purkkia välillä, jotta ainekset maustuvat tasaisesti. Pikkelipunajuuret säilyvät kylmässä noin kolme viikkoa.

Vinkki!
Pikkelipunajuuret sopivat mainiosti jouluiseen rosolliin tai muihin salaatteihin.

Yhdistä mausteiset punajuuret vaikkapa homejuuston, omenan ja pähkinöiden kanssa vihersalaattiin. Käytä pikkelilientä osana öljypohjaista salaattikastiketta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.