Gluteeniton limppu

Gluteeniton vaalea limppu maistuu jouluna, pääsiäisenä ja milloin vain, kun tekee mieli lämmintä leipää.

1 leipä

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

4 dl piimää
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
5 1/2 dl (350g) vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2 dl (150g) teffjauhoja
1 tl suolaa
6 g kuivahiivaa (tai 15 g tuorehiivaa)
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl aniksensiemeniä
0,5 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl psylliumia
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl kuivattuja aprikooseja pieninä paloina

Voiteluun
1/2 dl vettä
1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia

Ohjeet

1. Lämmitä piimä ja siirappi kasarissa miedolla lämmöllä kädenlämpöiseksi. Jos käytät tuorehiivaa, liuota se nesteseokseen.

2. Mittaa kuivat aineet suureen kulhoon ja sekoita ne keskenään huolella sekaisin.

3. Sekoita neste pienissä erissä kuivien aineiden joukkoon ja vaivaa hellästi, kunnes seos muodostuu taikinaksi. Riippuen käyttämistäsi jauhoista saatat tarvita hieman vähemmän tai enemmän nestettä. Lisää lopuksi joukkoon aprikoosit ja öljy ja vaivaa taikina napakaksi ja kimmoisaksi. Huom! Gluteenitonta taikinaa ei tarvitse tai saa vaivata kovin pitkään. Muotoile taikina leivinpaperin päälle limpun muotoon, ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin tunnin ajan.

4. Sekoita siirappi lämpöiseen veteen ja voitele limppu seoksella ennen paistamista. Kun leipä on paistunut noin puoli tuntia, levitä leivän pintaan toinen kerros siirappiseosta.

5. Paista limppua kiertoilmalla 185 asteessa tai tasalämmöllä 200 asteessa 45 minuuttia.

Reseptin voi hyvin tuplata.

Vinkki!
Jos tarjoilet gluteenitonta limppua paistopäivän jälkeen, kannattaa sitä lämmittää hetken joko viipaleina tai kokonaisena ennen tarjoilua. Näin limppu on taas mehevä ja maistuva!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.