Ainekset
4 dl piimää
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
5 1/2 dl (350g) vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2 dl (150g) teffjauhoja
1 tl suolaa
6 g kuivahiivaa (tai 15 g tuorehiivaa)
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl aniksensiemeniä
0,5 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl psylliumia
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl kuivattuja aprikooseja pieninä paloina
Voiteluun
1/2 dl vettä
1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
Ohjeet
1. Lämmitä piimä ja siirappi kasarissa miedolla lämmöllä kädenlämpöiseksi. Jos käytät tuorehiivaa, liuota se nesteseokseen.
2. Mittaa kuivat aineet suureen kulhoon ja sekoita ne keskenään huolella sekaisin.
3. Sekoita neste pienissä erissä kuivien aineiden joukkoon ja vaivaa hellästi, kunnes seos muodostuu taikinaksi. Riippuen käyttämistäsi jauhoista saatat tarvita hieman vähemmän tai enemmän nestettä. Lisää lopuksi joukkoon aprikoosit ja öljy ja vaivaa taikina napakaksi ja kimmoisaksi. Huom! Gluteenitonta taikinaa ei tarvitse tai saa vaivata kovin pitkään. Muotoile taikina leivinpaperin päälle limpun muotoon, ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin tunnin ajan.
4. Sekoita siirappi lämpöiseen veteen ja voitele limppu seoksella ennen paistamista. Kun leipä on paistunut noin puoli tuntia, levitä leivän pintaan toinen kerros siirappiseosta.
5. Paista limppua kiertoilmalla 185 asteessa tai tasalämmöllä 200 asteessa 45 minuuttia.
Reseptin voi hyvin tuplata.
Vinkki!
Jos tarjoilet gluteenitonta limppua paistopäivän jälkeen, kannattaa sitä lämmittää hetken joko viipaleina tai kokonaisena ennen tarjoilua. Näin limppu on taas mehevä ja maistuva!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.