Ainekset
4 dl piimää tai kermaviiliä
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
7 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 1/2 tl soodaa
(2 dl rusinoita)
175 g sulatettua voita tai margariinia
Ohjeet
Sekoita piimä, siirappi ja sokeri kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ja rusinat). Lisää sulatettu rasva.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2,5 l). Paista 175 asteessa 45–60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys esim. cocktailtikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Koristele kakku siivilöimällä päälle Dansukker Tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Maustekakku maistuu parhaimmalta jäähtyneenä ja soveltuu hyvin pakastettavaksi.
Tämä kakku sopii kananmunalle allergisille.
Maidottoman kakun saat, kun korvaat piimän maustamattomalla soijajogurtilla ja käytät maidotonta margariinia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?