Maustekakku

Aikoinaan siirappipurkin kyljestä tutuksi tullut helppo ja herkullinen jouluisen maustekakun ohje.

yksi iso tai kaksi pientä kakkua

1 tunti

Arviot (625 kpl)

Ainekset

4 dl piimää tai kermaviiliä
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
7 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 1/2 tl soodaa
(2 dl rusinoita)
175 g sulatettua voita tai margariinia

Ohjeet

Sekoita piimä, siirappi ja sokeri kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ja rusinat). Lisää sulatettu rasva.

Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2,5 l). Paista 175 asteessa 45–60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys esim. cocktailtikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Koristele kakku siivilöimällä päälle Dansukker Tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Maustekakku maistuu parhaimmalta jäähtyneenä ja soveltuu hyvin pakastettavaksi.

Tämä kakku sopii kananmunalle allergisille. 

Maidottoman kakun saat, kun korvaat piimän maustamattomalla soijajogurtilla ja käytät maidotonta margariinia.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.