Ainekset
5 dl tummaa olutta
1 pala (50 g) hiivaa
2 tl suolaa
1 dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
1/2 dl juoksevaa margariinia
2–3 dl kuivattuja taateleita tai omenoita silputtuna
4 dl kaljamaltaita
3 dl ruisjauhoja
1 l hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
Voiteluun
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
2 rkl kiehuvaa vettä
20 g voita tai margariinia
Ohjeet
Kaada kädenlämpöiseksi lämmitetty olut kulhoon. Lisää hiiva, suola, siirappi, margariini, hedelmäpalat, maltaat ja ruisjauhot. Sekoita hyvin. Alusta hiivaleipä- tai vehnäjauhoilla kiinteäksi taikinaksi. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja leikkaa se neljään osaan. Pyöräytä taikinapaloista pienet limput ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille. Peitä ja kohota.
Voitele limput siirappi-vesi-voiseoksella. Pistele haarukalla ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele limppuja paistumisen aikana seoksella. Peitä kypsät limput keittiöpyyhkeellä ja jäähdytä.
Vinkki!
Pienet limput ovat mainio lahjaidea.
Anna pala sinihomejuustoa ja pieni pullo madeiraa tai portviiniä limpun kera lahjaksi.
Limppu maistuu myös:
• kutsuilla sinihome- tai briejuuston kera
• marmeladin ja juuston kanssa
• tuorejuuston kanssa
• savuporon tai -naudan kanssa
• vappujuhlien sillipöydässä
• kesällä uusien perunoiden ja savukalan kanssa
• buffet-tarjoilussa
• eväsvoileipinä
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.