Punajuurilaatikko

Punajuurilaatikko on ihastuttava loppuvuoden laatikkoruoka, joka maistuu myös joulupöydässä kinkun tai kalkkunan seurana.

6–8 annosta

1–2 tuntia

Arviot (172 kpl)

Ainekset

1 kg punajuuria
vettä
TAI 800 g valmista punajuurisosetta
1 dl korppujauhoja tai kuskusia
4–5 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 munaa
1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 ½ tl suolaa
½–1 tl kuivattua timjamia tai rosmariinia

Ohjeet

Kuori punajuuret kertakäyttökäsineet kädessä ja paloittele. Laita ne kattilaan ja valuta päälle vettä, kunnes peittyvät. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Sekoita soseeseen korppujauhot tai kuskus ja kerma. Anna turvota noin viisi minuuttia.

Lisää munat, siirappi, suola ja yrttimauste. Tarkista maku.

Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa noin 40–50 minuuttia.

Vinkki!
Voit oikaista ja käyttää myös kaupan valmista punajuurisosetta.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!