Ainekset
1 kg punajuuria
vettä
TAI 800 g valmista punajuurisosetta
1 dl korppujauhoja tai kuskusia
4–5 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 munaa
1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 ½ tl suolaa
½–1 tl kuivattua timjamia tai rosmariinia
Ohjeet
Kuori punajuuret kertakäyttökäsineet kädessä ja paloittele. Laita ne kattilaan ja valuta päälle vettä, kunnes peittyvät. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Sekoita soseeseen korppujauhot tai kuskus ja kerma. Anna turvota noin viisi minuuttia.
Lisää munat, siirappi, suola ja yrttimauste. Tarkista maku.
Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa noin 40–50 minuuttia.
Vinkki!
Voit oikaista ja käyttää myös kaupan valmista punajuurisosetta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?