Punajuurilaatikko

Punajuurilaatikko on ihastuttava loppuvuoden laatikkoruoka, joka maistuu myös joulupöydässä kinkun tai kalkkunan seurana.

6–8 annosta

1–2 tuntia

Arviot (172 kpl)

Ainekset

1 kg punajuuria
vettä
TAI 800 g valmista punajuurisosetta
1 dl korppujauhoja tai kuskusia
4–5 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 munaa
1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 ½ tl suolaa
½–1 tl kuivattua timjamia tai rosmariinia

Ohjeet

Kuori punajuuret kertakäyttökäsineet kädessä ja paloittele. Laita ne kattilaan ja valuta päälle vettä, kunnes peittyvät. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Sekoita soseeseen korppujauhot tai kuskus ja kerma. Anna turvota noin viisi minuuttia.

Lisää munat, siirappi, suola ja yrttimauste. Tarkista maku.

Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa noin 40–50 minuuttia.

Vinkki!
Voit oikaista ja käyttää myös kaupan valmista punajuurisosetta.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.