Lanttulaatikko

Uunissa makeaksi paistunut lanttulaatikko on monien suosikkijouluruoka.

PT1H

2 tuntia

Arviot (51 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kg kypsäksi keitettyä lanttua tai valmista lanttusurvosta pakasteesta
2 tl suolaa
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
4 kananmunaa
4 dl kermaa
1 tl rouhittua valkopippuria
20 g voita tai margariinia
Pinnalle
20 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia

Ohjeet

Pyöräytä lanttulaatikon aineet leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa sileäksi. Kaada seos uunivuokaan. Vedä jääkaappikylmästä rasvasta juustohöylällä muutama lastu laatikon pinnalle ja valuta siirappiraidat päälle. Paista uunissa 150–175 °C 60–90 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?