Taateli-mascarponekakkuset

Joulun pienet taatelikakkuset kuorrutetaan mascarponella sekä tummalla siirapilla ja koristellaan puolukoilla ja manteleilla.

16–18 kpl

1 tunti

Arviot (69 kpl)

Ainekset

1 pkt (200–250 g) kivettömiä taateleita
1 1/2 dl vettä
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
150 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl jauhettua kanelia
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
Kuorrutus
250 g mascarponea
Dansukker Tummaa Siirappia
puolukoita
kokonaisia manteleita

Ohjeet

Voitele muffinipellin vuoat tai käytä jämäköitä muffinivuokia tai alumiinifoliovuokia (à 1,1 dl).

Pilko taatelit kattilaan, lisää vesi ja siirappi.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen noin 3 minuuttia kunnes taateliseos näyttää kiisselimäiseltä. Lisää paloiteltu rasva joukkoon. Sekoita ja anna jäähtyä haaleaksi.

Sekoita kuivat aineet, mausteet ja leivinjauhe.

Sekoita kananmunat ja kermaviili, lisää seos kuivien aineiden joukkoon yhdessä taateli-rasvaseoksen kanssa hyvin sekoittaen.

Annostele taikina vuokiin, jätä noin 1 cm:n verran kohoamisvaraa. Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Jäähdytä hetki ja irrota kakkuset vuoista tasaiselle alustalle. Jäähdytä.

Sekoita mascarponen rakenne sileäksi ja annostele se kakkusille. Viimeistele kuorrutus puolukoilla ja kokonaisilla manteleilla. Halutessasi valuta siirappia mascarponen päälle juuri ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.